En lugn dag

Jag var verkligen trött igår kväll, men vaknade efter så där 7 eller 8 timmar. Hade verkligen tänkt sova längre. Men gick i alla fall upp efter en stund och gjorde kaffe.

Pluggade ett par timmar, lyssnade på förra veckans föreläsningar och läste en artikel. Sedan bestämde jag mig för att ta tag i lite praktiska göromål.

 • Diskade
 • Matade snabeldraken
 • Bäddade rent
 • Gick iväg med sopor
 • Tog in disken som torkat

Medan jag diskade var pojkarna ute. De erbjöds att vara kvar ute medan jag dammsög, men de ville in. Det är varken insekter eller något större fågelliv nu. Att det är kallt tror jag däremot inte de bryr sig om, de får bara tjockare päls.

När jag var klar åkte jag in till stan, skulle träffa min son för att äta middag. Vi skulle gå på Jensen´s på Sveavägen. Men när vi kom dit hade man slagit igen. Vet inte om de bara ska renovera eller om den upphört.

Vi hittade en kinarestaurang istället, inget höjdarställe precis. Men maten var okej och personalen trevlig.

Efter maten tog vi en ordentlig promenad. Vi pratade om ditten och datten. Jag kände mig trött, lite matt, och ville sätta mig någonstans. Vi hamnade med kaffe på McD på Sergelgatan. Då hade vi gjort en rejäl runda.

Sedan började det bli dags att åka hem. Jag försökte locka med mig F till stugan, men han ville åka hem. Så det fick bli så. Just nu är jag faktiskt rätt nöjd med att det bara är jag och katterna. Har pratat med F i telefon helt nyss så vi vet att den andre kommit hem ordentligt. Jag tycker alltid att det är otäckt att gå ensam från T-banan när det är mörkt. Trots att jag sällan ser en enda människa. Eller kanske just därför.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

7 svar på En lugn dag

 1. Znogge skriver:

  På något vis är det bättre när det är människor i rörelse för då är man inte ensam. Så själv föredrar jag helt klart det än en öde väg. Synd att maten bara var så där men ni fick i alla fall en trevlig stund tillsammans och en rejäl promenad. Själv gillar jag inte alls Jensen’s och är inte imponerad av maten. Men kanske har restaurangerna olika kvalitet…

  God morgon!

  • Kraka skriver:

   Det var absolut inget fel å maten, den var god. Men för att vara buffé var utbudet dåligt. Det fanns knappt något att välja på och min son som inte vill ha varken fisk eller skaldjur hade bara ett ar rätter. Jag älskar ju både fisk och skaldjur så för mig var det inga problem. Vi blev i alla fall mätta.
   Hoppas du har en bra dag i gruvan.
   Kram

 2. Mösstanten skriver:

  En lugn söndag är inte fel. Det är trevligt att promenera i Stockholm. Plötsligt har man gått långt.

  • Kraka skriver:

   Haha… Inte luras, det var en lugn måndag. Jag jobbar ju skift och har lite svårt att ha koll på vilken dag det är. Livet består av två sorters dagar, jobbdagar och lediga dagar. Eller nätter egentligen eftersom jag jobbar natt.

 3. Ingrid skriver:

  Jag kan tänka mig att det är lite kymigt om det är väldigt lite folk. Själv skulle jag nog föredra ett ordentligt folkmyller.
  Annars låter det som en lugn och trevlig dag.
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Det var en lugn och trevlig dag. Skarpnäck är ju också ett område med kriminalitet, skjutningar och liknande. Men man ser ju aldrig något. Det är i slutna kretsar det sker och det är också inom kretsarna som hoten och våldet sker. Det är bara om man skulle råka komma i vägen, vara på fel plats vid fel tid, som det är farligt ute i förorterna.
   Däremot risken att som kvinna vara ensam ute när det är mörkt är påtaglig. Oavsett vilket område det är. Jag måste passera ett skogsparti och det är där det är otäckt. Blir så glad om det någon gång är någon ute som rastar sin hund.
   Kram

 4. Emma Engström skriver:

  Ni verkade ju ha haft det väldigt mysigt tillsammans! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *