Ännu en lugn dag

Vaknade utan alarm någon gång vid åtta, halv nio-tiden. Drack kaffe och satt i sängen och omväxlande lyssnade på ljudbok, såg Netflix och pluggade. Pojkarna höll mig sällskap i sängen.

Åt en riktig nostalgilunch, tror inte jag ätit det sedan jag var barn. Mamma kallade det fattiga riddare, franskbröd doppade i uppvispat ägg med lite kanel och sedan stekt. I barndomen fick jag alltid äppelmos till. Idag hade jag jordgubbssylt.

På eftermiddagen åkte jag först till Decathlon i Barkarby. Jag hade fått tips om att titta där om de hade långkalsonger. De jag har börjar bli slitna.
Jag hittade snabbt kalsonger och sedan ett par träningströjor. De har hur mycket som helst, såg att de hade en hel del för vandring. Men jag hade bråttom. Ska åka dit och titta ordentligt när jag har gott om tid. Jag var på väg till Spånga för ett AU-sammanträde. Vi skulle börja redan 16:30.

Mötet flöt på bra och vi var klara strax efter klockan 18 och jag kunde åka hem till stugan. Eftersom jag var i Spånga passade jag på att köpa mig en Spångamacka. Det är en anrättning som en pizzeria med namnet Spånga Mackan serverar. I pizzabröd får man en fyllning, jag brukar välja tonfisk. Den är rätt mastig så jag brukar bara äta halva åt gången.

Den hade farit lite illa på vägen hem. Men jag skar den på mitten och la in halva i kylen. Men efter en stund kände jag att jag inte var helt nöjd och tog fram andra halvan också. Nu är jag proppmätt.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

3 svar på Ännu en lugn dag

 1. Ingrid skriver:

  Fattiga riddare gjorde mamma ibland, men jag tror aldrig jag har gjort det själv, så det har mina barn inte fått smaka.
  Den där Spångamackan hade nog räckt till två mål åt mig.
  Nu är det läggdags för mig.
  Kram, Ingrid

 2. Mösstanten skriver:

  Vilka fina katter du har.

 3. Znogge skriver:

  Det där lät som en macka helt i min smak! Så fina dina katter är 😀 Fattiga riddare har jag aldrig fått i mitt föräldrahem men väl hos en äldre släkting. Fast då var det torrt vetebröd som stektes upp.

  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *