Lördagen stundar helgen till

Natten var perfekt. Lugn och bra. Lite dramatik den sista timmen, men så ska det väl kanske vara för att man ska känna sig säker på att det är intensivvård, och dess kusiner, man jobbar med. Postop kan ju vara  allt från att övervaka friska personer som gjort små ingrepp till att vårda svårt sjuka, som gjort avancerad kirurgi, i flera dagar. Vi har både stora och små ingrepp hos oss.

I garaget gjorde jag en ordentlig kontroll av bilen. Kollade att däcken satt fast och gjorde bromsprov flera gånger. Jag har lite svårt att smälta det som hände en kollega i veckan.
Allt verkade vara i sin ordning och jag åkte hemåt, stannade till vid Hemköp för att köpa bröd och ägg. Väl där ägnade jag mig åt lite lyxshopping. Getost, fikonmarmelad och St Agur.

Direkt jag kom hem ville pojkarna absolut gå ut. De passade på att kissa ute och sedan var de nöjda med att följa med in igen. Eller nåja, Kingston ville stanna kvar ute en stund. Men jag ville sova.

Jag kokade några ägg i min äggkokare, en av de bästa köksmaskiner jag vet. Helt i klass med elvispen och brödrosten. Något för var man/kvinna att ha i sin köksutrustning. Själv håller jag mig med två. Drack kaffe, åt mackor med getost och marmelad och gick och la mig.

Pojkarna la sig i sängen när de ätit. Bilden är från igår då de hjälpte mig med mina studier i religionsfilosofi.

Jag hade tänkt att gå på en bokrelease i Solidaritetshuset, men när jag vaknade var klockan för mycket för att jag skulle hinna. Vet inte om jag aldrig hörde alarmet eller om jag stängde av det och somnade om.

Istället drack jag kaffe och åkte sedan in till stan för att prova den där jackan jag ville ha, den jag skrev om i torsdags.

Precis när jag skulle gå ut ur affären fick jag syn på en klänning som var precis min stil.


När jag kom ut och gick förbi Medborgarplatsen blev jag inspirerad av alla människor som satt ute på barerna i solen. Vem vet hur länge man kan sitta ute och njuta denna höst. Köpte ett glas rosé och lite jordnötter.

Gick sedan Götgatan ner mot Skanstulls T-bana. I fönstret på Gunnarssons fick jag syn på vackra kastanjer. Lät bli att ens gå in och fråga vad de kostade. Men visst är de fina och ser goda ut?

Hade enorm tur och min T-bana kom precis när jag kom ner till spåret. Var snart i Skarpnäck och gick med raska steg hemåt. Stannade och tittade på vackra blommor i blomlådor utefter vägen. Den här föll mig alldeles extra i smaken. Måste se till att ha mycket blommor nästa sommar.


När jag kom hem fick pojkarna mat och jag fixade min middag. Räkmackor. Pojkarna fick smaka lite räkor, helst hade de nog velat ha alla. Jag var inte sugen på vin så det fick bli en kanna Lapsang souchong. Jag tycker te är godare än kaffe till räkmackor.


Ska titta lite på Netflix. Har börjat se Karppi, en finsk kriminalserie. Sedan ska jag sova, känner att jag behöver ladda med sömntimmar om jag ska orka den kommande veckan som är, om möjligt, ännu mer hektisk än den som varit.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

10 svar på Lördagen stundar helgen till

 1. Hoppas att polisen kan reda ut vad som hänt med din kollegas bil; du ska ju inte behöva kolla din bil varje gång!
  Oj, vad du har shoppat! Men så ska man göra: Köpa när man ser något man gillar! Väntar man tills man behöver något, så hittar man aldrig något…
  Rosé och jordnötter i solen kan ju aldrig vara fel!
  Ha det så bra, kram, Monica

  • Kraka skriver:

   Tack!
   Ja, lördagen blev riktigt bra efter att jag sovit. Visar sig om man får någon klarhet i det där med bilen. En riktigt otäck historia.

   Kram

 2. Gunnel skriver:

  Håller helt med dig om att äggkokaren är en nödvändig pryl. Nu blir det inga glömda ägg mer. Jag jobbade också natt för många år sedan, men jag kan inte minnas att jag hade sån energi på dagen efteråt som du har. Kram

  • Kraka skriver:

   Jag är ingen stor äggkonsument, men nu får jag i alla fall mina ägg preis som jag vill ha dem.
   Jag har nog inte så mycket energi, skenet bedrar.
   Kram

 3. Ingrid skriver:

  Vi har funderat på att köpa en äggkokare till Kupan. Det är inte roligt när man ska göra sillmackor och upptäcker att de kokta äggen är så löskokta att de inte går att skiva.
  Vad tycker du om Karppi?
  Hoppas att du får en fin söndag! Här är det strålande solsken och hur härligt som helst.
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   tycker absolut ni ska köpa en äggkokare. De kostar inte så mycket, ett par hundra bara tror jag.
   Har bara sett första avsnittet än, men den verkar vara sevärd.
   Ha en fin fortsättning på måndagen!
   Kram

 4. Emma Engström skriver:

  Skönt att det var i sin ordning med bilen! Rökmackor är inte fel 😀

  • Kraka skriver:

   Det där med bilen är en otrevlig sak, i morse var jag så trött så jag glömde kolla den. Men den var okej och jag kom hem i trygghet.
   Ett tag åt jag räkmackor ofta, nu var det ett tag sedan.
   Kram

 5. Znogge skriver:

  Hoppas det inte inträffar några fler incidenter med några bilar men jag förstår att du gjorde en noggrann kontroll. Grattis till snygga plagg! Den där höstkastanjen hade jag tyvärr nog inte kunna gå förbi…

  Kram

 6. Pingback: EFIT – Ett Foto I Timmen – 30 september | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *