Fem en fredag v.40: Tiden går

Fem en fredag är ett bloggtema hos elsamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elsamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag!

 1. När var senaste gången du rusade till något?
 2. Vad skulle du helst haft mer tid till den här veckan?
 3. Skulle du säga att du är en tidsoptimist eller tidspessimist?
 4. Hur många gånger snoozar du på morgonen?
 5. Vad är det som går och går men aldrig kommer till dörren?

 

1. Om man bortser från att jag sprungit några gånger när jag sett att T-banan strax ska gå så tror jag det var ganska länge sedan. Vi hade rätt bråttom när vi bytte plan på Ship hole i Amsterdam nu när jag var på väg hem från Frankrike. Det är en enorm flygplats, men jag har varit där skapligt ofta och rörde mig fokuserat till den gate vi skulle till. Jag var där långt före en del andra i gruppen.
Annars försöker jag att stressa så lite som möjligt. Tyvärr blir livet stressigt ändå, men det handlar oftast om andra saker än de man kan rusa till. Har lite för mycket för att hinna ibland. Eller ofta.

2. Promenader i den vackra hösten de dagar då det varit sol. Men jag har tillbringat mycket tid inomhus för att hinna hänga med i mina studier.

3. Det beror på vad det gäller. Men jag tar ofta mycket god tid på mig, avskyr att komma sent. Hänger mycket ihop med att SL inte går att lita på. Det är något med pendeltåget varje dag. Det är så skönt att slippa åka pendel när jag bor i stugan. Men snart är det dags igen. Just för att slippa stressen med SL ska det bli skönt att långpendla. Att kunna fokusera på mig själv och jobbet utan att behöva fundera på om det är spårfel, växelfel, nedriven kontaktledning, incident på spåret …

4. Mitt alarm står inställt på att snooza 3 gånger med 5 minuter emellan. Det händer att jag går upp direkt utan snooze, men lika ofta att jag ställer om alarmet så jag kan snooza 3 gånger till.

5. Vissa arbetspass är det jag. Bristen på den arbetsro som betyder att man kan avsluta en arbetsuppgift innan man ska göra nästa och nästa och nästa är en av de riktigt stressande sakerna i vården. Inatt, speciellt på efternatten, var det så. Jag hann faktiskt inte med en del arbetsuppgifter och lämnade dem till avlösande dagkollega. Just idag kändes det inte meningsfullt att stanna kvar och göra klart.

Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

4 svar på Fem en fredag v.40: Tiden går

 1. Ingrid skriver:

  Ja du, tiden den går och är man mitt i livet gäller det verkligen att få den att räcka till. Att leva som pensionär är något helt annat. Tid har de flesta av oss i min ålder gott om, men det gäller att kunna utnyttja den på ett vettigt sätt.
  Ha en skön helg!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Ja, det är en ständig kamp för att få tiden att räcka. Som en budget som aldrig vill gå ihop och inte kan man låna heller.
   Ha en skön helg du också!
   Kram

 2. Elisa skriver:

  Usch, jag är så glad att jag just nu slipper pendeltrafiken. Ser inte fram emot den sen i feb/mars när det är dags igen. 🙂

  • Kraka skriver:

   SL-trafiken, speciellt pendeltågen, är en mardröm för oss som pendlar. Jag pendlade i Göteborg under en period och aldrig, inte en endaste gång, var det problem som kan jämföras med de dagliga problemen hos SL.
   Jobbar du inne i stan och åker pendeltåg? Eller med någon buss där ute där du bor?
   Hoppas du hade en bra fredagskväll och får en bra helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *