Flitig på en måndag

Vaknade relativt tidigt. Det såg ut att bli en fin dag och det visade sig stämma. Sol, hög luft och klarblå himmel. Precis som jag vill ha det  på hösten.

Efter kaffe och ett par knäckemackor tog jag tag i planteringen av lökar. Men först plockade jag med mig en kärra full med kvistar som skulle till kvistkomposten.

När jag var tillbaka drog jag fram säckarna med jord till platsen där den nya rabatten skulle göras. 1½ kubikmeter jord är skapligt tungt och jag blev tvungen att både fika och äta lite lunch för att orka.

Eftersom jag ville ha lökarna  lite random i rabatten hällde jag alla i ett handfat och spred dem i den grävda rännan. Sedan fyllde jag på med jord ovanpå i tre lager.

Det är en hel del som behöver fixas före vintern, men om vädret fortsätter vara bra också i november så ska det väl inte vara några problem. När rabatten var klar vad gällde påfyllning av jord kände jag mig nöjd.

Jag drack lite kaffe och la mig för att vila. Lyssnade på en ljudbok och somnade lite av och till.

På kvällen åkte jag till jobbet. Det var enormt rörigt och väldigt många fler patienter än vad vi egentligen har personal till. Men så är det att jobba i vården.
Vi jobbade på och det droppade in allt fler patienter. Några kunde skickas till vårdavdelning, men många var planerade för dygnsvård hos oss.

Strax före klockan 03 kunde jag värma min mat och äta. Jag hade köpt färdigmat från Findus, panerad fisk. När jag jobbar äter jag mitt huvudmål, som jag kallar nattlunch, på jobbet. Jag vet att dietister anser att man inte ska äta alls efter klockan 20. Men det har jag provat och jag blir svimfärdig och kan till och med få blodtrycksfall och kräkas. Så det är en klart dålig idé för mig att inte äta alls. PÅ dagtid däremot kan jag vara utan mat 12 elelr till och med 14 timmar utan problem.

Det var enormt skönt att åka hem på morgonen. När jag kom hem trodde jag knappt benen skulle bära mig innan jag landade i sängen. Men jag kunde i alla fall fånga några höstliga scener i närmiljön.

Utsikt från bron över Tyresövägen. Man kan se lite av mitt tak om man vet precis var man ska titta.

Blåklockor. Känns lite som att de hamnat fel i tillvaron. För visst är väl det en vår och sommarblomma?

Min älskade ros kämpar tappert i kylan. Den har varit till glädje hela sommaren. Jag hoppas den kommer att överleva att flytta nästa år. Skulle sakna den om den gav upp.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

4 svar på Flitig på en måndag

 1. Znogge skriver:

  Så flitig du var i trädgården! Jag förstår mer än väl att du måste äta mitt i natten oavsett vad ”experterna” säger. Jag hade inte heller klarat det utan ett ordentligt mål med varm mat.

  Kram och god tisdag!

  • Kraka skriver:

   Det var nödvändigt att få det gjort innan jag skuulle resa till Oxford. Men ibland kör det ihop sig med tiden som aldrig verkar räcka.
   Kram

 2. Gunnel skriver:

  När jag jobbade natt på barnsjukhus åt vi alltid lagad mat framåt morgonkvisten, för precis som du beskriver så blev jag väldigt skakig och lite svinfärdig annars. Dietisterna har nog inte testat att jobba natt. Det är härliga dagar i trädgården nu.

  • Kraka skriver:

   Nej, jag tror faktiskt inte dietister riktigt lever i verkligheten. När jag jobbade med barn, några spädbarn, kläckte en av dietisterna ur sig att det är helt olämpligt att ge babysar bröstmjölk eftersom den inte är näringsberäknad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *