Flängig tisdag

Efter en synnerligen rörig natt åkte jag till stugan och sov. Somnade mer eller mindre meddetsamma. Ställde bara alarmet och kunde konstatera att det skulle bli strax över fem timmars sömn.

När jag gick upp gjorde jag kaffe och grävde i frysen där jag hittade ett, ett endaste, hamburgerbröd. Det tinade jag upp och åt med ost på. Sedan var det dags att klä mig och plocka ihop det jag skulle ta med mig hem.

Åkte först till Veddesta för att hämta ett paket. Hade beställt både mjuk och torr dietmat åt Kingston. Paketet vägde 20 kilo och det kändes i ryggen när jag bar det till bilen.

Åkte hem och såg till min glädje att bommen var öppen. Åkte in på gården och bar in 3 kassar smutstvätt och lådan med kattmat. Tror det tog ungefär 3 minuter.
På den tiden hade någon stängt och låst bommen och jag var instängd på gården. Ringde S som letade efter nyckeln men kunde inte hitta den.
Nu hade jag sådan tur att förvaltaren råkade, av en händelse, befinna sig i området. Jag hälsade på honom, innan jag bar in mina saker, när han passerade gården.
Letade rätt på honom och blev utsläppt.

Åkte sedan ner till MacD och parkerade och gick till S och drack kaffe. Ville hälsa på mina pojkar. De var dock måttligt intresserade och Kingston brydde sig inte ens om att komma fram från sin plats under sängen. Jag fick ligga på mage på golvet och konversera honom.

Åkte sedan till Kista kyrka, dels för att gå på veckomässan dels för att vara med en stund på kyrkorådet. Före mässan serveras det soppa och pannkakor med grädde och sylt. Precis vad jag behövde, jag hade ju bara ätit det där hamburgerbrödet på hela dagen. Ja egentligen sedan klockan 03 på natten då jag åt min nattlunch. Klockan var redan 18.

Jag hann vara med ungefär 45 minuter. Det fanns många intressanta punkter på dagordningen, men jag missade de flesta. Det jag däremot hann med var då pedagogerna gjorde en presentation av sitt arbete, det som är ett av kyrkans fyra ben. Benen är undervisning, gudstjänst, diakoni och mission. Det som presenterades var det som hör till benet undervisning.
Det var intressant att få en heltäckande genomgång för verksamheten utifrån alla åldrar. När man är en av dem som bestämmer över budgeten är det viktigt att inte bara ha ett hum om verksamheten. Man behöver vara ordentligt insatt.

Jag var som sagt tvungen att gå tidigt och skyndade iväg till garaget i Kista centrum och hämtade bilen för att sedan susa hela vägen till jobbet. Det var många patienter, men inte alls så rörigt som natten innan.

 

*Bild från pixabay

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

4 svar på Flängig tisdag

 1. Znogge skriver:

  Full rulle som vanligt hos dig. Ägnar man sig åt något och är ansvarig så måste man självklart vara ordentligt insatt så man vet vad man gör. 20 kg var mycket att släpa på. Hundmaten väger 15 kg och säckarna känns verkligen otympliga.

  Vilken tur att förvaltaren kom så att du blev utsläppt 😉

  Kram och ha en bra dag!

  • Kraka skriver:

   Ja, det var tur att jag blev utsläppt. Nu har jag fått en nyckel av K, en brandkårsnyckel, som går till alla sådana där bommar. Han har en del kontakter så han åkte till en av sina kompisar och sa att kan du skaffa en nyckel. Det kunde han. Jag kör aldrig in på gården i onödan, vilket många gör, men har då och då tunga saker att bära. Förvaltaren höll med mig om att jag inte, vid min ålder, skulle behöva bära så tungt långa sträckor.

   Kram

 2. Mösstanten skriver:

  Det var tur att du hittade förvaltaren. Mycket och svårt att hinna allt utan att också bli instängd.

  • Kraka skriver:

   Ja, det har varit väldigt mycket på senaste tiden. Aktiviteter som måste pusslas in som i ett 15-spel för att det ska gå ihop. Men nu vilar jag lite, i Oxford. Måste visserligen plugga också men mest ska jag vila och umgås med min vän som bor här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *