Slutet eller början, beroende på hur man ser på det

Inatt var det sista natten med gänget. I alla fall på ett tag. Man har skickat in en dispensansökan för en timanställning, men just nu råder totalt anställningsstopp. Trots att det är personalbrist. Visst är det logiskt?!

Jag hade fullt upp hela natten. Men jag hann i alla fall dricka kaffe och få i mig några minidelicato som en av undersköterskorna haft med sig. Det var chokladbollar, biskvier, dammsugare och mycket annat, men i miniformat. Tror jag ska köpa mig en sådan ask till jul.

På morgonen, innan jag gick hem, hade jag ett avslutningssamtal med min chef.  Man ska numera erbjudas ett sådant. Det var första gången under mina 44 år jag jobbat i vården. Men någon gång ska ju vara den första.

När jag kom hem drack jag kaffe och åt en macka. Sedan bäddade jag och katterna ner oss. Jag bestämde mig för att sova ut. Kyrkorådets arbetsutskotts sammanträde var inställt och jag hade tänkt att åka in till stan och gå på en ekumenisk kvällsgudstjänst med efterföljande samtal om klimatkrisen och vägen framåt. Men jag bestämde mig för att stanna hemma. Det har varit väldigt mycket på senare tid och nu har jag mycket nytt framför mig som kommer att behöva energi.

Efter en kopp kaffe tog jag tag i pluggandet. Fick veta att en mycket nära anhörig råkat ut för en stroke och kände att jag inte kunde koncentrera mig. Tittade istället på senaste avsnittet av Springfloden.

Lämnade pojkarna hos kattvakten där de ska vara några dagar medan jag börjar mitt nya jobb. De verkade nöjda och kände igen sig. När de hälsat på Katten Kirk gick de och la sig. Det var lite konkurrens om platsen i klättertornet.

Först låg Kingston där. Men sedan kom Lucas och trängde undan honom.

Nu är jag hemma igen och det är väldigt  ensamt utan pojkarna. Imorgon drar jag iväg på nya äventyr.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

3 svar på Slutet eller början, beroende på hur man ser på det

 1. Mösstanten skriver:

  Anställningsstopp – är pengarna slut kanske? Men det där blir ju en ond spiral. De bästa kanske söker sig bort om arbetsförhållandena är för svåra.

 2. Znogge skriver:

  Anställningsstopp men ändå personalbrist är en märklig ekvation.Något säger mig dock att det kommer att bli många arbetstillfällen. Hur som helst så låter det spännande med nya äventyr! Hoppas det kommer en rapport lite då och då 😀

  Kram

 3. Ingrid skriver:

  Lycka till med det nya jobbet!
  Jag är inte helt klar över vad det innebär, men det ger sig väl. Huvudsaken är att du vet det!
  Trevlig Halloween!
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *