Dagen före mitt nya liv

Vaknade tidigt, väldigt tidigt. Minns inte vad klockan var, men en bra bit före tre. Gick upp, drack kaffe och tog ett långt skumbad. Var klar långt före innan alarmet skulle väcka mig klockan fem.
Packade och sedan tog orken slut och jag gick och la mig. Somnade och gick sedan upp vid 7-tiden.

Tog bussen till Jakobsberg och hämtade bilen, sedan hem och packade in det jag skulle ha med mig. Troligen har jag glömt något, men det ordnar sig säkert.

Åkte söder ut och stannade vid Sillekrog. Där passade jag på att äta lunch, jag var hungrig. Fick bli en tunnbrödsrulle.

Åkte sedan vidare en bit men insåg att jag behövde vila. Stannade och sov en halvtimme på parkeringen uppe vid Stavsjö.

Det var mörkt när jag kom fram och det var tur att jag har gps i mobilen. Annars hade jag aldrig hittat. Men nu är jag i mitt lilla rum och har bäddat. Rummet är det inget fel på, men jag verkar vara den enda kvinnan här. Stället är fullt av utländska män. Först trodde jag att jag hamnat på en flyktingförläggning, men det är nog män som  åker runt på vägbyggen. Vår tids rallare. Kan väl inte påstå att jag känner mig helt trygg och bekväm med att vara ensam. Stället är obemannat och ligger dessutom ensligt. I alla fall med en stadsbos mått mätt.

Egentligen skulle jag behöva åka och handla, men jag orkar inte riktigt ta tag i det. Det är för mörkt för att leta rätt på en affär. Börjar tidigt imorgon, ska göra en introduktionsdag innan jag börjar jobba natt. Enligt gps:en ska det ta 45 minuter att promenera till sjukhuset. Men sedan behöver jag ju hitta till avdelningen också. Får helt enkelt gå riktigt tidigt.

Det här inlägget postades i Borås, Livet, Mitt nya (arbets-)liv. Bokmärk permalänken.

2 svar på Dagen före mitt nya liv

  1. Mösstanten skriver:

    Får väl hoppas att du kan hitta ett bättre boende lite närmre din arbetsplats.

    • Kraka skriver:

      Det finns naturligtvis riktiga hotell närmare, men det känns inte aktuellt med tanke på att jag gärna vill få något över av det jag tjänar. Det är vandrarhem som gäller.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *