Första dagen på nya jobbet

Blev tvungen att gå upp riktigt tidigt eftersom jag skulle gå ett dagpass. Efter en snabb frukost gav jag mig av mot sjukhuset. Det skulle ta 45 minuter enligt gps:en, men det tog en timme eftersom jag dels behövde kolla på kartan dels stannade och tittade i skyltfönster. Jag var där en kvart innan jag skulle börja, 06:45 börjar dagpersonalen, men sedan skulle jag ju byta om också så det var lagom att komma då.

Dagen rann iväg snabbt. Det var mycket nytt och bara att hitta är ju energikrävande när man är ny. För att inte tala om alla nya människor att hälsa på. Men jag tror det kommer att bli bra. Ska i första hand vara där till mitten av januari. Men det kan bli länge.

Efter jobbet gick jag ner till centrum. Behövde handla lite livsmedel och hittade, med viss hjälp, en centralt belägen ICA. Köpte frukost, kvällsmat, frukt och mat att tillaga imorgon för matlådor de kommande tre nätterna. Sedan ska jag resa hem igen.

Var inne på Akademibokhandeln och tittade lite och gick sedan till Indiska där jag sett både en klänning och en tröja i fönstret i morse.


Jag funderade ett tag på att sätta mig på något ställe. Antingen för en kopp kaffe eller ett glas vin. Men bestämde mig för att gå hem.

Väl hemma fixade jag lite kvällsmat och kaffe. Är trött, men nöjd med dagen. Imorgon ska jag sova ut och sedan titta på omgivningarna i dagsljus. Det är en bit från centrum, men det kan nog finnas lite fin natur här. Jag har ju bara sett stället i mörker.

Det här inlägget postades i Borås, Livet, Mitt nya (arbets-)liv. Bokmärk permalänken.

5 svar på Första dagen på nya jobbet

 1. Znogge skriver:

  Det låter spännande med ett nytt ställe. Hoppas du ska trivas bra.

  Kram

 2. Mösstanten skriver:

  Hoppas att jobbet blir bra. Det börjar ju bra i alla fall. Och även om det kan kännas opraktiskt så är ju 45 minuters promenad till jobbet väldigt nyttigt.

  • Kraka skriver:

   Det går en buss, till och med en buss som går mellan Regementet och Sjukhuset utan att man behöver byta. Men jag ska försöka promenera så ofta som möjligt.

 3. Ingrid skriver:

  Så skönt att intrycken från första dagen var positiva. Hoppas att du kommer att trivas på din nya arbetsplats!
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *