Grått är visst också en färg

Pojkarna, eller männen är det väl egentligen, höll låda till efter midnatt. Pratade högt och slog i dörrarna så hela vandrarhemmet skakade. Fram mot klockan 01 blev det lugnt och sedan började det igen strax före 06. Men sedan gav de sig av till sina jobb och jag kunde sova en stund. Tills jag blev väckt vid 10 av chefen på IVA som ville ha ett telefonnummer till min närmaste anhörig.

Efter att jag blivit väckt gick jag upp och gjorde kaffe och frukost. Hade planerat att gå ut idag och titta på de närmaste omgivningarna. Men jag kunde se genom fönstret att det var helt jämngrått ute. Lockade inte till någon promenad precis. Det får räcka med promenaden till sjukhuset senare idag.

Har ägnat dagen åt att omväxlande plugga och lyssna på ljudbok. Var nere i köket och lagade mina nattlunchlådor för helgen och en extra för hemresan. Köket var lite av en chockupplevelse. Det stod matrester i hur många kastruller och pytsar som helst. Smutsig disk och allmänt skitigt. Det är så det blir med unga män när deras mammor, systrar och flickvänner/fruar skämmer bort dem. De har ingen aning om hur man håller ordning i ett kök. Learning by doing kallar föreståndaren på vandrarhemmet det. Är väl i och för sig sant. När alla kastruller och allt porslin är smutsigt måste man diska. Men det tar nog ett tag innan man inser att man måste diska också för andras skull. Suck!
Rummet är jag i alla fall nöjd med och nu har jag duschat i ett helt nystädat duschrum. E, föreståndaren, var här nyss och städade gemensamma ytor.

 

 

*Bild från pixabay

Det här inlägget postades i Borås, Livet, Mitt nya (arbets-)liv. Bokmärk permalänken.

8 svar på Grått är visst också en färg

 1. skogsnuvan skriver:

  Jo minsann nog vet man hur det ser ut när unga män fått härja fritt. Ibland förstår man att männen är av en lägre form av människa som har svårt att fatta de enklaste saker.

 2. Emma Engström skriver:

  Ibland får man ställa upp och göra de mindre roliga sakerna tyvärr! <3

  • Kraka skriver:

   Livet är inte alltid bara roliga saker. Har inte orkat gå ner och kolla om de städat upp tills idag. Jaghåller mig med resevattenkokare och äter mackor på rummet.

 3. Mösstanten skriver:

  Usch så jobbigt med folk som inte röjer upp efter sig! Hoppas de lär sig något innan de bildar familj

  • Kraka skriver:

   Det tror jag inte. Många av dem har säkert redan familj och blir ompysslade av sin kvinna. Min son är i alla fall uppfostrad att hålla rent omkring sig. Speciellt i köket.

 4. Znogge skriver:

  ”Learning by doing” är nog okej så länge ofrivilliga inte tvingas in i det. Jag hade fått spader!

  Kram

  • Kraka skriver:

   Det är det jag får. Spader alltså och måste pysa ut lite av min frustration här på bloggen.

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *