Första natten svunnit hän

Så var första natten över. Det gick förvånansvärt bra, även om jag har lite frågetecken runt journalsystemet och att hitta. Men det har inte varit någon stress och jag har kunnat ta det i min egen takt.

Jag var tidig igår, lite väl tidig insåg jag när jag kom ner till stan. Bestämde mig för att tillbringa lite tid på MacD med kaffe och en liten cheeseburgare.

När jag var ute och åt min nattlunch, vid 02-tiden, såg jag att jag fått ett meddelande på whats up från min son. Det var ett foto på Lucas som lagt sig för att vila i handfatet.

Tiden gick snabbt och innan jag visste ordet av var det morgon och dags att rapportera. Eller jo, jag visste naturligtvis vad klockan var. Innan det är dags att lämna över ska man ta morgonprover, läsa av alla pumpar, räkna vätskebalans och skriva i journalen.

När jag slutat tog jag en kopp kaffe innan jag bytte om. Sedan promenerade jag mot vandrarhemmet. Nu är jag helt säker på vägen och tycker inte att det är särskilt långt. Men visst, det tar nog en timme i vanlig promenadtakt. Jag har ingen lust att gå snabbt för sakens skull.

På jobbet berättade man för mig att det finns mängder av statyer och även en hel del gatukonst. Antar att man menade muralmålningar, för statyer är väl också ett slags gatukonst.
Det ska gå att få en karta på turistbyrån där man kan se var alla ligger. Ska skaffa en sådan vid tillfälle.

Här är några exempel:

Folktalaren av Sven Lundqvist från 1957

Muralmålning på en av väggarna jag passerade

Det finns en hel del vackra miljöer och jag gissar att staden är vacker på våren. Om jag inte är helt fel ute är det Viskan.


Där uppe på höjden ligger regementsstaden. Själva regementet är ju, precis som många av Sveriges regementen, nedlagt. Men byggnaderna finns kvar och har kommit till annan användning.

I en av byggnaderna ligger vandrarhemmet, Regementsstadens vandrarhem. Man ser lite av den byggnaden mellan björkarna.


Idag är det sol ute och hur fint som helst. Men jag ska ta mig lite kaffe och en macka och sedan sova.

Det här inlägget postades i Borås, Livet, Mitt nya (arbets-)liv. Bokmärk permalänken.

3 svar på Första natten svunnit hän

 1. Ingrid skriver:

  Åh, du är i Borås! Hoppas att du kommer att trivas där. Nu är det en lite tråkig tid framöver, men till våren är det säkert fint. En av våra grannar har en dotter som bor där och trivs väldigt bra.
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Vi får ju se om jag blir kvar. Som inhyrd är det kunden och kundens behov som styr. Jag är bokad till mitten av januari, men jag hoppas jag får vara kvar hela våren.
   Kram

 2. Mösstanten skriver:

  Borås har jag bara åkt igenom till eller från Göteborg. Är det inte där det ska finnas en massa kaféer?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *