Fem en fredag v.46: Om igen

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag!

 

 1. Har du en dag i ditt liv du skulle vilja repetera om, och om igen?
 2. Om du fick uppleva en händelse i ditt liv på nytt, vilken skulle det vara?
 3. Vilken dag på veckan skulle du helst skippa?
 4. Vilken låt hade du senast på hjärnan?
 5. Hur många gånger har du sett den film du tittat på flest gånger?

 

 1. Nej, inte vad jag kan komma på. Däremot finns det en del dagar före livsavgörande händelser, med negativ följd, som jag kan längta tillbaka till. Typ dagen innan xxx hände. Men det handlar väl mest om att slippa uppleva något än att längta efter något.
 2. Det största som hänt i mitt liv är när jag fick min son. Men jag hade preeclampsi, havandeskapsförgiftning, och själva förlossningen är inget jag längtar efter att uppleva igen. I så fall är det väl mer den första tiden tillsammans då jag byggde ett liv för mig och min son.
  Men om jag ska ta en enskild dag så får det bli när jag tog min sjuksköterskeexamen. Det var en mycket speciell dag. Både den på skolan då man fick ta emot broschen med efterföljande kaffe i salongen och sedan då vi åkte i hyrda limousiner från skolan på Dalagatan till Ulriksdals Värdshus för att äta middag.
 3. Det finns ingen dag som är annorlunda från de övriga. Jobbar man skift finns bara lediga dagar och arbetsdagar. Ibland skulle jag önska att en arbetsdag skulle förvandlas till en ledig. Det har hänt några få gånger under alla år då jag oväntat blivit erbjuden kompledighet.
 4. Det kommer i perioder det där med att fastna för en låt. Just nu kan jag inte komma på vilken låt jag ”haft på hjärnan” senast.
 5. När jag var 20+ tittade jag på Clint Eastwoods filmer ett flertal gånger. Dollarfilmerna och Dirty Harry i första hand.
  En film jag i vuxen ålder sett, och gärna ser igen, är The Rock med Sean Connery och Nicolas Cage. Jag älskar scenen när kommandosoldaterna säger om Stanley Goodspeed (Nicolas Cage) att han bara är en kemiidiot och han vänder sig om och säger: ”Jag är inte kemiidiot, jag är superkemiidiot”.
  Den här filmen är så mycket mer än en spännande action. Den handlar om samarbete och lojalitet. Bland annat.
Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

7 svar på Fem en fredag v.46: Om igen

 1. Ingrid skriver:

  Kul att läsa dina svar! The Rock har jag inte sett, de ska jag försöka leta fram. Jag gillar Nocolas Gade.
  Ha en skön helg!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Hoppas du får tag på den. Tyvärr finns den inte på Netflix.
   Hoppas din helg var skön och bra.
   Kram

 2. Så spännande att få ta del av dina svar med :). Fint att du väver in det med din sjuksköterskeexamen, jag förstår att det var en stor dag för dig. Så här nu när jag redan skrivit min borde jag skrivit om den dagen jag blev lärare med 🙂

  • Kraka skriver:

   Ja, det var en speciell dag och just Röda Korset har mycket traditioner kring examen. Numera delas broscher och uppsatsdiplom ut i kyrkan. Gustav Vasa kyrka brukar det vara.

 3. BP skriver:

  Det var då en rolig ”utmaning”. Tror att jag knycker den från dig och lägger upp den imorgon på min blogg. Alltid kul att läsa lite mera personliga tankar hos bloggkompisar:-)

  • Kraka skriver:

   Det är Elisa-Matilda som har utmaningen och hittar på frågorna. Jag ser alltid fram mot fredagen för att få se vilka frågor hon hittat på.

 4. Pingback: Mamma brukade ofta säga | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *