Mamma brukade ofta säga

Det blev en lång startsträcka idag. Visserligen gick jag upp redan klockan 8, men det hjälpte inte. Jag kom inte riktigt igång.
Drack kaffe och åt frukost. Skrev veckans Fem en fredag och lyssnade på ljudbok. Trots att jag hade en hel del som behövde göras. Blev plötsligt trött och la mig att vila. Det har inte hunnits med några riktiga sovmorgnar trots att jag haft en rätt lång ledighet.

Klockan 14, eller 13:59 egentligen, fick jag äntligen upp farten och satte igång. Efter ett snabbt bad klädde jag mig och åkte till biblioteket i Kista för att fortsätta förberedelserna inför helgen. Jag hämtade boken där jag ställt den, lite fel för att vara nästan säker på att den skulle vara kvar.

Medan jag hämtade boken var det en kille som tog den hängmattan jag tänkt sitta i. Det fanns inga andra platser lediga och jag satte mig på golvet för att vänta ut att platsen skulle bli ledig. Medan jag väntade funderade jag ännu en gång på den märkliga möbleringen.

Det finns några fåtöljer med dynor, men de flesta är bara stålkonstruktioner. Knappast bekväma att sitta i. Det kom en lite äldre man tillsammans med sin vuxna son. De såg sig om efter sittplatser, men det fanns ju inga. Jag hade äntligen fått plats i hängmattan.
Mannen fick hjälp av sin son att sätta sig i de trappliknande konstruktionen där många ungdomar brukar sitta.

Jag jobbade ett par timmar med boken jag bestämt mig för att ha som underlag för mitt anförande, för föreläsning eller föredrag vill jag inte kalla det. På ett sådant ställer i alla fall jag betydligt högre krav. Men det är två intressanta teorier David Bertrand presenterar i sin bo. En om hur de gjordes och en om varför de gamla grott målningarna finns. De som gjordes mellan 30000 och 8000 år före vår tideräkning. Ingen vet, men hans teorier är både realistiska och genomtänkta.

Det var sen eftermiddag, ja nästan kväll, när jag var klar. Efter att jag ställt tillbaka boken, på rätt ställe den här gången, bestämde jag mig för att ta en fika innan jag åkte hem. Kollade på bakelser, men det fanns inga av mina favoriter. Istället gick jag till Espresso House och drack en Gingerbread latte. Förra året var det deras Tomtelatte som jag hann konsumera några av. I år blir det troligen Ginerbread för den var mycket god.

Jag hann in på Systembolaget för att köpa en flaska vin till M som vi ska vara hos i helgen. Sedan åkte jag hem.

Vilade lite och packade sedan in pojkarna i deras bur. Det gäller att ta dem med överraskning, i alla fall Kingston, för annars gömmer de sig.
Gick och lämnade dem hos S. De var mycket nöjda när de väl fick komma ut, det var ju ingen lång resa precis, det är ju i samma hus. De trivs där och numera kommer de bra överens med Katten Kirk.

Gick hem till mig och fixade med håret och gjorde en deg. Ville ha något med mig, även om det inte är knytis.Vi delar på kostnaderna för maten istället för att alla ska bidra med något. Men det känns alltid trevligt att ge bort något när man besöker någon i deras hem.

När jag plockat ut limporna ur ugnen och virat in dem i en duk bestämde jag mig för att sätta alarmet så pass tidigt att jag skulle hinna packa på morgonen. Sedan gick jag och la mig. Jag hade trots allt uträttat en hel del och precis som min mamma brukade säga så kunde jag instämma i att ”när kvällen kommer får den late brått”.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

6 svar på Mamma brukade ofta säga

 1. Ingrid skriver:

  Jag tycker att du har uträttat massor! Och så härligt med nybakade limpor.
  Ha en fin helg!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Ja, när jag väl kom igång så fick jag ju lite gjort.
   Hoppas din helg också blev bra.
   Kram

 2. Åsa skriver:

  Du hann ju med väldans mycket. Gott med hembakad limpa.

 3. BP skriver:

  Jag förstår av ditt svar att Kista bibliotek fått olika priser för just designen. MEN design utan funktion får tyvärr underkänt av mig. Älskar design, verkligen. Men ett bibliotek ska ha den funktion som det är avsett för, eller rättare sagt var avsett för en gång i tiden.
  Dessa obekväma stolar skulle inte jag vilja sitta i, men det såg ju bra ut på inredningsarkitektens ritningar…

  Tycker verkligen synd om äldre människor som vill ha lugn och ro. Även på Täbys bibbla finns det många pensionärer som faktiskt samlas i ”tidningshörnan” för att läsa sina ”lokaltidningar”.

  PS. Helt rätt. Menade Husby Gårds galleri och Husbyfestivalen. DS.

  • Kraka skriver:

   Lugn och ro kan man glömma på det biblioteket. Det pratas högt, både med varann och i mobiler. Springande fram och tillbaka och allmänt rörigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *