Så blev det äntligen måndag

Helger är överskattade. Jag föredrar måndagar, i alla fall om de är lediga. Helgen som gått var väl okej, utom söndagen som inte var så vidare värst.
På fredagen hade jag tvättstugan, hämtade paket längst bort i Akalla vilket var hur jobbigt som helst med mitt onda ben. När jag skulle hämta pojkarna fick jag bara med mig Lucas, men bestämde mig för att han kunde få vara ensam med mig för en gångs skull. Det går verkligen ingen nöd på Kingston hos mina kattvakter. Men jag har saknat honom. Nu är de tillsammans ingen, Lucas lämnade jag upp på eftermiddagen idag.
På lördagen var jag inne vid Fridhemsplan och lämnade mina kängor på klackning. Vi hade kommit överens om det när jag hämtade dem efter att de fått nya dragkedjor.
Sedan åkte jag och hälsade på min bror som var på permission över helgen. Han var trött, men annars går det framåt.
Jag blev bjuden på middag, lax i ugn. Till efterrätt åt vi chokladpudding med vispgrädde.

Idag hade jag tänkt gå upp vid 6-tiden, men i själva verket blev det vid 8-tiden. Drack kaffe och bakade sedan ett par limpor. Pluggade lite innan det var dags att åka och hämta de nyklackade kängorna.

Var inne på Daglivs vid Fridhemsplan och köpte present åt Ulf. Sedan drack jag kaffe på Thelins. Det är ett säkert kort, men jag kände mig ändå besviken. Börjar misstänka att jag helt enkelt tröttnat på att fika.

Åkte hem, tog ett bad och bytte om. När jag skulle åka var det krångel med bussen och sedan med pendeltåget. Men jag hade planerat flera timmar marginal så det ordnade sig. Men jag kände verkligen hur skönt det är att inte ha den där dagliga jobbpendlingen med SL. Trots att det bara gått en månad känner jag hur min stressnivå sjunkit.

När jag kom till Uppsala letade jag mig fram till Humanistiska Teatern med hjälp av gps:en i mobilen. Jag var lite tidig och det var helt folktomt. Men det visade sig bli väldigt mycket folk tills det började.

Det var min lärare Ulf Jonsson som presenterade sin nyutkomna bok Med tanke på tron. Det är en lärobok i fundamentalteologi. Det är första delen som nu är klar, del två räknar han med ska vara klar om två år.

Ulf presenterade sin bok och gav exempel ur den. Sedan svarade han på frågor. Det är alltid lika trevligt att lyssna på Ulf Jonsson. Han är kunnig, en bra föreläsare och har humor. Jag kommer troligen att välja kursen i fundamentalteologi senare under mina studier. Ämnet är specifikt för Newmaninstitutet så tillvida att det är enda stället där man kan studera ämnet i Sverige just nu.

Efteråt hade jag sällskap en bit med K som skulle ta bussen hem till sig. Jag skulle till pendeltåget, men passade på att dricka kaffe och få i mig en tonfisksub på Subway innan jag gick till tåget. För en gångs skull gick det i tid. Undrens tid är inte förbi.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

8 svar på Så blev det äntligen måndag

 1. Znogge skriver:

  När man är beroende av att pendla så är det extremt viktigt att de fungerar för man har oftast inte så stora marginaler. Här i våra delar av landet är det alltid problem med sträckan Malmö – Helsingborg och många är extremt frustrerade. Skönt att det gick planenligt när du skulle hem i alla fall.

  Kram

  • Kraka skriver:

   Det är verkligen stressande att aldrig veta om man ska komma i tid till jobbet eller andra viktiga tidspassningar. Det är också stressande med trängseln som råder i Stockholms lokaltrafik. Fattar inte varför man inte styr upp hur man ska gå, på det sättet som man till exempel gör i London. Det är fler människor där men inte hälften så hysteriskt som i Stockholm.

   Hoppas du haft en bra dag!
   Kram

 2. Mösstanten skriver:

  Visst är det härligt med måndagar! Men så jobbigt det måste vara med dessa pendeltåg som inte går som de ska. Själv går jag mest och så åker vi bil ibland, men jag är ju pensionär också.

  • Kraka skriver:

   Lediga vardagar, speciellt i början av veckan är en ynnest. Ska man handla något så sker det bäst en måndagsförmiddag.

 3. Lillan Kind skriver:

  Jag som alltid har tyckt att måndagar är veckans värsta dag!😆 Jag är morgontrött, och det är extra svårt att ta sig ur sängen efter en helg i frihet!😆 Sen har det varit kapplöpning med klockan halva dygnet i fem dagar tills det är lördag igen.
  Detta låter kanske konstigt nu, men jag hade inte hört talas om fundamentalteologi.

  • Kraka skriver:

   Det måste verkligen vara vidrigt att jobba måndag till fredag. Jo, jag har provat på det och det passar inte mig alls.

   Fundamentalteologi är det nog få som inte sysslar med filosofi/teologi som hört talas om. I Sverige är Newmaninstitutet det enda stället där man kan läsa det som ämne.

 4. Gunnel skriver:

  För mig är måndagar nu som vilken annan dag som helst. När jag jobbade däremot kändes det lite segt precis på morgonen, men man var snart inne i rutinerna. Tack och lov är jag inte och har aldrig behövt vara beroende av någon pendeltrafik.

  • Kraka skriver:

   Mitt liv har alltid bestått av två sorters dagar, arbets- och lediga dagar. Lediga måndagar är särskilt trevliga eftersom det är lugnt i affärer och oftast om man ska gå ut på kvällen och äta på någon restaurang.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *