Det går utför

Tiden går snabbt på jobbet. Det är fult upp hela tiden med olika arbetsuppgifter. Jag börjar få till det med journalsystemet ska bara se till att få svar på några specifika frågor. Men man ska visst byta ut systemet mot ett annat inom snar framtid har jag hört. Troligen lagom tills jag kan det. Om jag ens blir kvar. Det är flera av avdelningens egen personal som kommer tillbaka efter nyår. I morse träffade jag den inhyrda sköterskan som jobbar på dagen. Hon kommer från en annan firma än jag.

Även om det känns lika kallt idag så var det runt 0 grader i morse och min väderapp säger att det är plus 1 grad nu.

Jag har sagt det förut, att Borås centrum ligger som i en grop och att jag bor på ena höjden och jobbar på den andra. Det är betydligt längre till sjukhuset från centrum än till mitt boende. Dessutom är det bara en enda lång, lång uppförsbacke till jobbet.
Den uppförsbacken är en nedförsbacke på morgonen och man skulle ju lätt kunna få för sig att det är välkommet efter 10 arbetstimmar. Men så är det inte.
Förra perioden jag var här fick jag benhinneinflammation av ansträngningen, det är betydligt jobbigare att gå nedför än uppför, men det har tack och lov läkt ut under vilandet hemma.
I morse, med väderomslaget, hade backen förvandlas till en isbelagd mardröm. Inte glansis, men något slags otäck beläggning som var svår att gå på. Ytters långsamt tog jag mig ner till stan och sedan gick det bättre eftersom det inte lutade och sista backen upp till Regementsstaden var riktigt okej. Såg att många fastighetsägare var ute och saltade på trottoarerna, något som väl är lite pest eller kolera.

När jag kom hem gjorde jag kaffe och åt ett par mackor. Sedan la jag mig och avsåg att lyssna på ljudbok 15 minuter, men jag sov inom 5, ja kanske redan inom 3 minuter.

Väderstaty av Truls Melin 2009.

Det här inlägget postades i Borås, Livet, Mitt nya (arbets-)liv. Bokmärk permalänken.

4 svar på Det går utför

 1. Elisa skriver:

  Det var plötsligt 4 plusgrader här i morse, igår var det -8. Det svänger fort. Blåsten idag däremot ven i öronen och bet i kinderna så det kändes betydligt kallare.
  Fasar alltid inför hala backar dessa tider. Brukar ofta svära när ingen har sandat och får nästintill träningsvärk av att ha spänt benen så mycket. Måste vara en hemsk backe om den gav dig benhinneinflammation! Ajaj. :/

 2. Ingrid skriver:

  Jag håller helt med dig – det är mycket jobbigare att gå nerför än uppför, åtminstone för benen.
  Kram, Ingrid

 3. Lillan Kind skriver:

  Det låter som en riktigt jobbig promenadväg du har till och från jobbet!

 4. Mösstanten skriver:

  Att gå nerför på is är ju alldeles hopplöst. I och för sig tycker jag inte om is någonstans där jag ska gå. Tycker bäst om när man kan gå som en normal människa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *