Fem en fredag v.48: Bjudning

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag!

 

 1. Du blir bjuden på knytis hos en kompis – vad tar du med dig?
 2. Vad skulle du säga är din paradrätt du gärna lagar?
 3. Är du en person som föredrar förrätt och huvudrätt eller huvudrätt och efterrätt?
 4. Vad skulle du aldrig få för dig att bjuda på?
 5. Vad är det mest udda du har blivit erbjuden i matväg?

 

 1. Får jag väja fritt vad jag ska ha med mig blir det en paj. Jag har gjort åtskilliga pajer genom åren och haft med till knytisar. Har till och med gjort en paj med rödspättafiléer. Den blev riktigt bra.
 2. Jag tycker om att laga fläskfilé. Inget speciellt recept, men olika varianter av grytor och rätter tillagade i ugnen.
 3. Helst vill jag ju ha en trerätters. Men måste jag välja bara två så blir det huvudrätt och efterrätt.
 4. Inälvsmat. Jag brukar säga att lever, njurar och hjärta inte ska ätas, de ska transplanteras. Kan ju låta som ett uttalande av det morbida slaget, men jag har jobbat mycket med transplantationspatienter och det vet oftast de jag äter tillsammans med.
 5. Valhud.
  Vill du veta hur det gick till och vad jag tyckte om den något annorlunda rätten så kan du läsa om det i mitt inlägg Julefrokost i Qinngorput (2014-12-19).

Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

5 svar på Fem en fredag v.48: Bjudning

 1. BP skriver:

  Hahaha! Är valhud precis det jag tror det är? Läste i din länk. Jag brukar också alltid testa mat jag inte känner. Jag menar har man inte testat så kan man ju inte säga om det är gott eller inte.

  Knycker nog listan av dig imorgon igen.

  • Kraka skriver:

   Jag vet ju inte vad du tror att det är, men det är precis som det låter. Det är valhud. Det var hårt och svårtuggat.
   Jag skulle nog aldrig provat om det inte varit för att jag var hembjuden till en arbetskamrat. Grönland är ett spännande land med mycket som skiljer sig från det vi i Sverige är vana vid. Jag har varit där två gånger och jobbat och vid båda tillfällena, 5 respektive 6 veckor, har jag skrivit dagboksinlägg i bloggen. Varje dag. De har egna kategorier så man kan klicka fram dem om man vill läsa dem.

 2. znogge skriver:

  Fläskfilé är alltid ett säker kort som kan varieras i det oändliga. Själv väljer ag förrätten framför efterrätten. Oftast i alla fall men dyker en Tiramisu upp faller jag som en fura!

  Kram

 3. Elisa skriver:

  Vad sent jag kommer med en kommentar här, varit lite mycket senaste veckan. Men vad spännande med valhud, läste såklart ditt inlägg med det. Är dock väldigt nyfiken på vad du egentligen tyckte om det. Känns som om det kan vara väldigt segt. 🙂

  Fastnade för övrigt i dina inlägg från Grönland. Vad kul att få ha jobba och spendera tid där.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *