Årets första julmiddag

I torsdagskväll var jag bjuden, av Klara bemanning, på julmiddag. Årets första. Nu var det inte julmat vi bjöds på eftersom man tänkte att under jultiden hinner man med så många julbord ändå. Istället hade man bokat bord på Pinchos.

Jag hade aldrig varit på Pinchos tidigare. När jag fick inbjudan tänkte jag att det var någon lokal restaurang i Borås. Men i själva verket är det en kedja som finns över landet. I Stockholm finns det tre eller fyra Pinchos.

Konceptet är smårätter som man beställer via en app man laddat ner till sin mobil. Sedan kan man betala med appen, elere med kort, eftersom det är en kontantfri restaurang. Men nu var vi ju bjudna och behövde inte bekymra oss om det.

Det var första gången jag träffade min chef Sara. Vi har tidigare bara pratat i telefon eftersom hon till vardags sitter på kontoret i Trollhättan. Hon var en sådan där trevlig person som man genast känner att man tycker om.

Vi var åtta personer, varav två jobbade på kontoret. Jag vet inte hur många som jobbar i Borås, men alla var i alla fall inte där. Vi fick äta och dricka vad vi ville. Men jag skulle jobba natten och fick avstå från vin. Istället valde jag en alkoholfri Hovmästarlager från Eriksberg. Alkoholfri öl är verkligen något som man lyckats med. Så gott, till skillnad från den blaskiga lättölen.

Jag valde fem olika rätter och sedan en efterrätt till kaffet. Lite blandat med fisk och kött.

Som dessert tog jag marängsviss.

När det var som trevligast blev jag tvungen att tacka för mig och ge mig iväg uppför backarna till sjukhuset. Det var regnigt och blött och jag bestämde att om det skulle vara minusgrader på morgonen skulle jag ta bussen.

Natten blev lite rörig. Intensivvårdspatienter mår ju inte alltid så bra, det är ju därför de är på intensiven. Jag var verkligen glad när det blev dags att gå hem.

Det var, enligt min väderapp, plus 1 grad. Jag promenerade hem till vandrarhemmet. Det var halt på viss ställen, speciellt på bron över Viskan.

När jag kom hem hann jag sova nästan en hel timme innan det var dags att ta tag i packningen och städa. Jag hinner ju inte smutsa ner så mycket och det var lätt att dammsuga och våttorka golvet.

Eftersom jag hade flera saker att bära och det var både kallt och lite småregnigt unnade jag mig att vara lat. Tog bussen ner till stationen.

Två kanoner är uppställda vid busshållplatsen. Det syns att det varit ett regemente.

Jag sov nästan hela vägen hem. Tog T-banan och direkt jag var hemma la jag mig i ett varmt bad för att få upp värmen. Jag var jättefrusen. Blev liggande där länge. Fyllde på nytt varmvatten och slumrade lite av och till.

Kvällen blev lugn. På spåret och sedan började jag titta på Stockholm rekviem. Därefter sovdags.

Det här inlägget postades i Borås, Livet, Mitt nya (arbets-)liv. Bokmärk permalänken.

2 svar på Årets första julmiddag

 1. Znogge skriver:

  För min del hade det varit befriande att det inte var julmat. Det är inget för mig så Pinchos hade jag gillat. Har förstått att det är ett populärt ställe.

  Kram

 2. Ingrid skriver:

  Det låter som ett spännande ställe, men jag tror inte att det finns något i Visby. Två av mina ungdomar var ute och åt julbord igår kväll och 16 december ska vi ut och äta tillsammans allihop.
  Jag såg också på På Spåret, som var trevligt som vanligt. Sen blev det en stunds Skavlan innan jag kröp till kojs.
  Ha en riktigt härlig helg!
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *