Liv och död, kamratskap, arbete och en liten smula fritid

Nu har jag varit i Borås igen. Fem arbetsnätter och dagarna däromkring. Det blir en speciell slags vardag när den utspelar sig på annan plats än hemma. Jag får tid att varva ner och tänka. Där har jag också förmånen att ha precis så långt mellan boendet och arbetsplatsen att jag kan promenera. Det är 4,8 kilometer, nästan en halv mil.

Jag åkte ner på måndagen. Gjorde äntligen ett besök på turistbyrån och fick broschyrerna där man kan se var muralmålningarna och ett urval av statyerna är belägna. Fick också veta att det finns en ljusvandring man kan göra, en guidad sådan. Ska kolla upp när jag kan få tid för en sådan. Tror det var två gånger i veckan som de gör den.

Jag trivs allt bättre på jobbet. Lär mig mer och mer om just den avdelningens rutiner och arbetskamraterna är trevliga. Vissa känns mer nära och intressanta att lära känna. Mellan arbetsuppgifterna, som kan vara tuffa på en intensivvårdsavdelning, finns ofta tid att prata lite privat med varann.

På resan ner passade jag på att köpa kaffe som jag fyllde på i min lilla termos. Man kunde inte köpa bara kaffe utan fick en bulle eller mazarin på köpet. Det fick bli en mazarin. Jag använde av mina priopoäng, de som skulle gå ut nu i årsskiftet och några till eftersom de inte räckte.

Jag hade smskontakt med E som har hand om vandrarhemmet och skulle få mitt rum från klockan 13 om jag själv kollade av städningen. Annars är det inte incheckning förrän klockan 17. Det är lite sent för mig som behöver sova några timmar före jobbet.

Jag hann fixa mina matlådor för veckans nattluncher innan klockan var 13, eller nästan i alla fall. Klockan var nog säkert tjugo över innan jag var klar att gå till rummet.

Jag packade upp och ställde upp mina adventskalenderaskar i fönstret.


Jag drack lite kaffe och sedan bäddade jag ner mig tills det var dags att gå till jobbet. Det var regn i luften och inte helt behagligt.

Nästa dag var det kallare och precis när jag skulle lägga mig tittade solen fram och jag kände hur gärna jag skulle velat vara ledig. När jag vaknade var det mörkt igen.

På torget står Den nöjde Boråsaren av Olle Brandqvist från 2008.

Ett annat trevligt konstverk är Marsipanros av Tuula Lehtinen från 2009. Den räknas som skulptur, men jag skulle vilja säga att det är en mosaiktavla.

Vädret har varit lite av och till. Två kvällar då jag skulle gå till jobbet regnade det riktigt mycket. Jag blev blöt första kvällen, men den andra tog jag på min regncape. Men det är inte helt trevligt att promenera i regnet. Speciellt inte när man har glasögon.

Femte natten gick fort, men det var mycket att göra. När jag tittade på stegräknaren hade jag gått kring 5000 steg efter midnatt tills jag skulle gå hem. Jag hade verkligen varit ”på benen”.

På lördagen var det dags att åka hem igen. Jag hade förberett med att packa och hade bara städningen kvar. Men innan jag började städa sov jag i en och en halv timme.

Resan hem gick bra. Men jag var trött när jag kom hem. Men jag skulle iväg till Akallakyrkan och hann lagom göra mig klar innan det var dags att gå.
När jag kom hem igen hämtade jag pojkarna. Nu ska vi vara tillsammans ett antal dagar.

Det här inlägget postades i Borås, Livet, Mitt nya (arbets-)liv. Bokmärk permalänken.

3 svar på Liv och död, kamratskap, arbete och en liten smula fritid

 1. Mösstanten skriver:

  Roligt att få se några av stans konstverk. Hoppas att det kommer mera, men jag kan tänka mig att du inte har så mycket tid över när du är iväg och jobbar. Vad är det för adventsaskar du har?

  • Kraka skriver:

   Nej, så mycket fritid att gå runt har jag inte. Får se om jag kan få lite fler tillfällen senare.
   Askarna kommer från Body Shops stora adventskalender. Man kan plocka ut askarna och ta med bara dem man behöver. Kalendern är jättestor och tung.
   Jag har en bild på kalendern i inlägget Weekend på hemmaplan som handlar om förra helgen då jag var hemma. https://kraka.moah.se/2018/12/03/weekend-pa-hemmaplan/ De där askarna ska sedan bli ett pussel som ska sättas ihop på något annat sätt för att det ska bli någon bild.
   Man kan ju inte spara alla saker för alltid, men jag tänkte faktiskt spara kalendern och återanvända den nästa år som adventskalender till katterna. Lägga godis och trevliga saker till dem i askarna. (Om jag kommer ihåg det, det är ju ett helt år till nästa adventstid).
   Nu blir jag hemma 14 dagar, om man räknar igår som en dag också och det kan man väl få göra så slipper det bli 13.

   Ha en fin söndag! Jag är igång med pluggandet, men ska göra lite annat också under dagen.

 2. Ingrid skriver:

  Det gläder mig att du trivs med jobbet i Borås, för hur det nu än är, så måste det vara kämpigt att åka dit och bo på vandrarhem under arbetspassen. Men allt går om man trivs med tillvaron.
  Det måste var gott för pojkarna att du är hemma några dagar nu. Jag satt och såg på foton av mina gossar och det knep till i hjärtat må du tro.
  Ha en fin andra advent!
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *