Lucka nummer 8: ”Ett vägskäl jag är rädd för”

Jag hittade en länk till Johanna Kajsons julkalender. Bestämde mig för att hänga på.

Alla luckor i årets kalender handlar om viktiga val i livet.

Rädd kanske är ett väl starkt ord, i vart fall om man tänker på daglig basis. Jag går inte omkring med en ständig rädsla. Men visst, jag känner stark oro.

Det jag känner oro inför är den dag då jag måste inse att jag inte längre kan sköta ett jobb, kanske inte ens ta hand om mig själv.

Nu är det ju inte alls så att alla människor kommer till det vägskälet. Många är starka och kapabla ända till livets slut. Kanske tar det slut med en hjärtattack eller med en kortare sjukdom. Jag hoppas jag aldrig kommer till det vägskälet på vägen genom livet där jag blir sittande, eller liggande, utan att klara mig själv. Det känns som ett skräckscenario.

*Detta är en del i Kajsons julkalender – vill du också vara med så kan du läsa mer här.

Det här inlägget postades i Kajsons julkalender 2018, Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *