Weekend på hemmaplan

Det blev en kort, intensiv helg hemma. Jag åkte från Borås mitt på dagen på fredagen och tillbaka tidigt på måndagsmorgonen.

Fredag kväll

Det blev en lugn kväll med playTV. Orkade inte ens göra någon mat utan nöjde mig med kaffe och skorpor och knäckebröd med ost.

 

Lördag

Alarmet väckte mig klockan 05:00, men jag snoozade lite och klockan hann nog bli 05:30 innan jag kom på benen.

Dagens första projekt var ett bullbak. Om det kan du läsa här.

När jag lämnat bullarna tog jag pendeltåget in till Stockholm City. Jag var på jakt efter vaccin, influensavaccin. Den vaccinationscentral där jag brukar vaccinera mig när jag ska resa hade slut på sitt influensavaccin redan för en vecka sedan. Men jag hittade ett annat ställe och där var det inte ens någon kö. Bara ett par och deras baby som skulle vaccineras inför en Thailandsresa. Tänkte på den artikel jag läste för inte så länge sedan om hur det blivit ett stort problem med att föräldrar drar runt med sina bäbisar i länder där man kan smittas av både det ena och det andra. Man tar stora risker när man utsätter så små barn för främmande bakterier, många multiresistenta. Men det angår ju inte mig, dessutom är det ett betydligt större problem att man har en reception där samtal förs så alla kan höra om privata hälsodata.

Jag betalade och fick min spruta. Sedan gick jag iväg, in i några affärer och bestämde mig sedan för att äta lunch. Det var nästan folktomt inne på Pizza Hut vid Hötorget. Jag kom uppenbarligen precis lite för tidigt för att det skulle vara lunchdags. Så där 20 minuter senare var hela restaurangen fullsatt.

Jag beställde ett glas chardonnayvin och två förrätter. Tog fram Platon och ägnade mig åt att läsa.

Hjärnan är den del av kroppen som använder mest energi och eftersom jag pluggade ansåg jag mig vara förtjänt av ytterligare ett glas vin och en tredje förrätt.

För att göra det hela komplett beställde jag slutligen efterrätt och kaffe.

När jag betalat gick jag ner i Hötorgshallen och ägnade mig åt lite shopping. Några exklusiva korvar att ha skivade på mackor och ett hekto skivad mortadella.

Sedan gjorde jag en räd inne på Cubus och plockade på mig lite sovplagg. Jag har fått lite pippi på just sovplagg just nu. Det blev ett nattlinne, två överdelar och ett par rutiga pyjamasbyxor. Nattlinnet och överdelarna har julmotiv.

Jag har länge, i flera år, tänkt fylla på mitt Pandorahalsband med en julgran. Det kändes dags nu.


Sedan åkte jag hem. Innan jag skulle få för mig att köpa något mer. Men framför allt för att det nu var fullt med folk överallt och jag gillar ju, som bekant, inte trängsel.

Hemma tog jag fram min adventskalender. Kunde konstatera att den var väldigt stor och otymplig. Men jag ville ju ha den största när jag köpte den i somras. Den har stått i en stor kasse och väntat på att det äntligen skulle bli dags.

Varje lucka är en ask med någon av Body Shops produkter. Lådorna kan sedan vändas och bli till ett pussel. I dagens låda var en duschgel.


Jag ägnade sedan några timmar åt telefonsamtal, whatsup-chatt och playTV. Jag brände ner första biten på mitt datumljus.

Att ha ett datumljus är en mångårig tradition. Till och med det året då min son och jag var på Aruba hade jag med ett ljus som vi tände på hotellrummet.

 

Söndag

Jag måste erkänna att jag öppnade låda 2 i min kalender redan innan jag la mig. Klockan var över midnatt och då var det ju faktiskt den 2:a.
Lådan innehöll en skrubbcreme med havssalt. Ska bli spännande att prova, jag skulle aldrig köpt just en sådan. Jag använder sällan skrubbcreme och råkar faktiskt ha en liten samling på badkarskanten med olika sorter.

När jag lagt mig startade jag en ny ljudbok. Satte timern på 15 minuter, men den fick jag backa till början på morgonen. Måste ha somnat nästan direkt jag la huvudet på kudden.

Efter morgonkaffet gjorde jag mig i ordning för att ta mig till Kista kyrka. När jag kom ut visade det sig vara riktigt okej väder och jag bestämde mig för att promenera.

På vägen hann jag prata med L i Småland. Hon ringde precis när jag börjat gå och vi pratade hela vägen. Sedan gick jag in i kyrkan och hängde in mina ytterkläder och pratade med några jag kände. Sedan var det dags att gå in i själva kyrkrummet.

Den fina krubban var uppsatt och jag stannade till vid den en stund innan jag började söka efter en plats. Det var rätt fullsatt.

Kören och de som skulle medverka i gudstjänsten gick in i kyrkan.

Kören sjöng flera kända musikstycken lämpliga för en adventsgudstjänst.

Det hade börjat dra sig mot avslutning och de som skulle gå i processionen ut ställde upp sig.

Efteråt var det kyrkkaffe med lussebullar och pepparkakor. Jag hade lite bråttom och gick direkt efter att jag fikat.

Tog T-banan hem. Hämtade lite saker och skyndade till bussen för att åka till Helenelund och ta pendeltåget till Södertälje Hamn.

F hämtade upp mig vid tåget och tillsammans åkte vi till min bror och svägerska. O har blivit utskriven nu och är hemma. Han klarar sig bra, men är trött.

Vi drack kaffe och pratade en stund. Sedan behövde O vila lite före maten och vi åkte. Vi skulle stanna till vid Hamburgarprinsen i Västberga. När vi kom dit visade det sig att man bytt koncept och att det nu är en pizzeria. Vi bestämde oss för att det fick duga.

Pizzorna var gigantiska. Den ligger på en bricka, inte en tallrik. Vi lyckades få i oss varsin av dessa. Eller nästan. Jag lämnade en del efter att jag skrapat av det goda ovanpå.

F skjutsade hem mig, men han skulle åka till en kompis. Jag ringde och frågade om jag kunde komma och hälsa på katterna. Det kunde jag.

Lucas

Kingston

När jag kom  hem till min egen lägenhet tog jag ett skumbad och bestämde mig sedan för att sova väldigt tidigt och sedan gå upp ännu tidigare än jag först tänkt på måndagsmorgonen. Kände ett akut behov av sömn.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason. Bokmärk permalänken.

5 svar på Weekend på hemmaplan

 1. znogge skriver:

  När lilla S åkte utomlands till Riga fick hon vaccineras i förtid bland annat för att inte riskera mässling. Vilken bra och varierad helg du hade. Pizza är min favoriträtt men numera orkar jag inte en hel. Lite synd för det är så gott!

  Kram och god kväll!

  • Kraka skriver:

   Ja, det blev en riktigt lyckad helg. Men intensiv, nästan så det känns skönt med några nätter arbete för att återställa till det normala.
   Mässling är en riktigt farlig sjukdom, många som inte vet det och äventyrar sina barns liv med att inte vaccinera. Många som får mässlingen får sedan men för livet.
   Pizza är gott. Ofta ber jag om halva på tallriken och halva i en låda, men jag var hungrig så den här gången fick jag i mig hela.

   Kram

 2. Mösstanten skriver:

  Att hjärnan kräver mycket energi känns bra att tänka på ibland. Adventskalender har jag inte haft som vuxen, men nu finns ju alla möjliga för olika intressen och smaker. Ska kanske satsa på en till nästa år. Man har ju inte roligare än man gör sig.

  • Kraka skriver:

   Absolut! Man får så roligt som man gör sig.
   Jag har Body Shops stora kalender (de har tre storlekar). Den är tyvärr väldigt tung och otymplig, men man kan plocka ut askar och ta med sig.
   Hade velat ha Delicatos också, men jag hittade aldrig någon sådan.

 3. Pingback: EFIT – Ett Foto I Timmen – 22 december | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *