EFIT – Ett Foto I Timmen – 22 december

EFIT, ett foto i timmen, är en sajt där man på givna dagar lägger upp en länk till sitt blogginlägg Ett foto i timmen. Sajten startade 2004 och har adress http://ettfotoitimmen.se

De andra deltagarenas EFIT den 22 december hittar du här.

 

Årets sista Ett foto i timmen. Tyvärr är det en av de dagar, som för min del, hamnar mitt mellan arbetsnätter och en stor del av dagen faller bort till förmån för sömn.

Klockan 07-08: Arbetsnatten var slut och jag bytte om till privat klädsel. I Borås, som på de flesta intensivvårdsavdelningar i Västra Götaland, är man klädd i blå kläder.

Klockan 08-09: Jag går till och från sjukhuset varje dag, en promenad inte långt från 1 mil totalt. Den här morgonen, precis som de senaste veckorna, kunde man se att det snart är jul. Överallt fanns tomtar i fönstren och vem vet, kanske jag till och med har en på loftet. Den här tomten satt i ett skyltfönster på vägen hem.


Klockan 09-10: Efter en kopp kaffe var det dags att krypa ner i sängen. Jag hade bäddat den med mitt senaste lakansinköp. Köpte två förpackningar med ett påslakan och ett örngott på IKEA när Frudin och jag var där och åt julbord.

Klockan 16-17: Hade vaknat och försökt fånga den flyende dagen vid 16-tiden. Drack kaffe och ett par mackor med julskinka, som jag köpt i skivor, och rödbetssallad.

Klockan 17-18: Satt i sängen och läste bloggar och skrev både kommentarer och skrev egna inlägg.

Klockan 18-19: Värmde upp mer vatten för ännu en kopp kaffe. Det är så praktiskt med en vattenkokare i reseformat och den här är ett synnerligen berest exemplar. Även om den inte rest lika mycket som jag så har den ”sett” stora delar av världen. Inköpt i Malmö runt sekelskiftet då jag var där på Komek-mässan tillsammans med övriga förtroendevalda revisorer i kommunrevisionen i Strängnäs kommun. Det kanske du inte visste om mig? Att jag suttit två mandatperioder som förtroendevald revisor. Har förresten en bokföringsutbildning från Påhlmans handelsinstitut, men vanlig bokföring och offentlig skiljer sig åt ganska markant. Men det fick vi faktisk åka på spännande kurser och lära oss. Att vara förtroendevald, politiskt, kyrkligt eller i annat föreningsliv, ger så många möjligheter att se och lära. För att inte tala om all god mat och trevliga middagar jag varit på genom åren.

Klockan 19-20: Det var dags att vinka adjö till pyjamasbyxor och nattlinne. Två av de relativt nyinköpta plagg jag nämnt tidigare i bloggen. Nattlinnet köpte jag ihop med ett annat par byxor. Byxorna på ICA Maxi när min son och jag var där för ett tag sedan.

Klockan 20-21: Efter promenaden genom ett kyligt Borås hade jag kommit fram till sjukhuset, som jag kallar Borås sjukhus. Egentligen heter det Södra Älvsborgs Sjukhus, SÄS, och har sin motsvarighet i Norra Älvsborgs Länssjukhus, NÄL, som ligger i Trollhättan.

Den här EFIT-dagen var till ända. Men det var inte den arbetsnatt som inte ens börjat. Jag kan avslöja att när jag lämnat över till dagpersonalen på morgonen dagen efter var jag gråtfärdig av trötthet. Det var en synnerligen jobbig natt. Ändå hände inte en enda sak som inte är vanlig vardag på en intensivvårdsavdelning. Det var bara alldeles för mycket att göra för att känna att jag låg i fas och hann med. Offrade faktisk en halvtimme privat tid på morgonen för att dokumentera i lugn och, patientfri, ro. Som inhyrd får jag bara lön för bokad tid, men jag behövde få skriva i fred från larmande apparater och distraherande vårdansvar. Att få göra färdigt och avsluta en arbetsuppgift utan avbrott är ofta en sällan förunnad lyx i vårdens miljö.

 

EFIT

Det här inlägget postades i Borås, EFIT - Ett Foto I Timmen - 2018, Livet, Mitt nya (arbets-)liv. Bokmärk permalänken.

2 svar på EFIT – Ett Foto I Timmen – 22 december

  1. Znogge skriver:

    Vilken tuff arbetsnatt du hade men all heder åt dig som ville lämna över på ett noggrant och professionellt sätt! Hoppas den kommande natten blir lugnare för det finns en gräns för vad man orkar.

    Kram

  2. Paula skriver:

    Det är för jäkligt både för personal och för patienter som vården ser ut idag, speciellt på akut och intensivvård. Vi måste få till förbättringar. Vi har inte råd att förlora duktig personal som sliter ut sig eller patienter som får vänta för länge på adekvat hjälp. Heja dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *