Julbord på IKEA – Higlight 3

Mellan decemberstart och juletid har jag ett knippe lediga dagar. Lediga dagar som kommer att fyllas med stora mängder vardag: Pluggande, städning, tvätt, shopping, träning bland annat. Men jag har också en hel mängd trevligheter inbokade. Blogginläggen under den här tiden kommer att highlighta ett och annat, men inte allt. Har också en del stående inlägg, till exempel Kajsons adventskalender, fem en fredag och kanske någon blogglista.

På Luciadagen träffades frudin och jag för att äta julbord på IKEA i Kungens Kurva. Det gjorde vi förra året också, så nu kan vi börja kalla det en tradition. Att äta julbord på IKEA alltså, för förra året åt vi redan i november.

Vi träffades klockan 12 utanför restaurangen en trappa upp och började med att äta. Maten var absolut helt okej, det är väl själva miljön som skiljer sig från bättre restauranger. Och så priset förstås! Är man IKEA-familymedlem kostar det bara 149 kronor. Tror det kostar någon hundralapp mer för icke medlemmar.

Jag började med sillarna och tog sedan av det varma.

Trots att jag sedan var hur mätt som helst kunde jag inte låta bli att ta en skål ris ala malta till kaffet.


Efter maten gick vi runt lite. Jag skulle ha några mindre, ugnsfasta, formar och fick med mig tre stycken, varav en med plastlock. När jag fick syn på påslakan med ett örngott för 39 kronor kunde jag inte hålla fingrarna borta och plockade på mig två förpackningar. Jag har köpt dessa billiga påslakan förut och vet att de är av mycket god kvalitet. Trots priset.

När vi handlat klart skjutsade frudin mig till Stuvsta station och jag åkte hem och sov. Skulle jobba en extranatt på Huddinge postop, min gamla arbetsplats. Man har nu lyckats få igenom den där dispensen för att anställa mig på timmar. Det är anställningsstopp, personalbrist och föreligger ett gigantiskt sparbeting för 2019.

*Bilderna på mig är tagna av frudin , övriga är mina.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Julbord på IKEA – Higlight 3

  1. Ingrid skriver:

    Jag har faktiskt ätit julbord på IKEA i Kungens Kurva jag också, men det skrev jag nog om redan förra året när du rapporterade därifrån.
    Det var väl bra att du får jobba lite på Huddinge också och inte bara i Borås.
    Ha en fin helg!
    Kram, Ingrid

  2. Pingback: EFIT – Ett Foto I Timmen – 22 december | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *