Lucka nummer 14: ” När jag valde vilken stad jag skulle bo i”

Jag hittade en länk till Johanna Kajsons julkalender. Bestämde mig för att hänga på.

Alla luckor i årets kalender handlar om viktiga val i livet.

Frågan är om jag verkligen gjort det. Valt stad för mitt boende alltså.
Jag har mitt liv, mina vänner och min familj i Stockholm. Men jag har flyttat otaliga gånger, i alla fall om man räknar med de korttidsboenden jag haft i samband med olika arbeten.

Just nu bor jag i Borås. Men jag bor samtidigt hemma i min Stockholmsförort. Jag blir lika stressad och galen på Stockholmsstressen varje gång jag kommer hem. Folk knuffas, trängs, slänger dörrar i ansiktet på en och beter sig allmänt illa. Varje dag är det något med kollektivtrafiken, i synnerhet pendeltågen. Den här veckan har det varit förseningar på grund av signalfel, obehöriga i spårområdet och vagnsfel samt indragna avgångar på grund av personalbrist. Det är hopplöst att planera sin tid. Vill man komma i tid till något måste man ta till minst en timme extra tid, gärna en och en halv.
Vad är det förresten för vansinne att folk ska både in och ut från pendeltåg och T-bana på samma ställe? I morse när jag skulle in till tåget i Flemingsberg och öppnade spärren med mitt kort rusade folk ut genom spärren och jag blev nästan omkullkastad. Till slut trängde jag mig igenom och då slog spärren igen och skadade mitt högra lillfinger.  Trodde först jag brutit det, men det var nog bara en stukning och kommer nog att hinna bli bra över helgen. Kan man organisera upp det med in- och utgångar i till exempel London borde man väl kunna göra det i Stockholm också.

Jag älskar storstäder. Men inte Stockholm.

*Detta är en del i Kajsons julkalender – vill du också vara med så kan du läsa mer här.

Det här inlägget postades i Kajsons julkalender 2018, Livet. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Lucka nummer 14: ” När jag valde vilken stad jag skulle bo i”

  1. znogge skriver:

    Själv tycker jag mycket om Stokholm men jag bor i och för sig inte där. Sonen gör det dock men han bor på Södermalm och har inte så långa pendelavstånd vilket nog är tur.

    Kram och god kväll!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *