This or That – En lista om många saker i livet

Listor är lite av en räddning när man är lat, eller har annat att göra. Den här listan hittade jag hos Emma Engström. Hennes svar på frågorna hittar du här. Missa inte att läsa hur hon tänker kring frågorna för det är verkligen frågor där man kan välja olika.
Man svarar genom att fetmarkera sitt svar och helst skriva en kommentar bredvid. Gör det du också vettja!

 

Smink / Utan smink – Bero på vad jag ska göra. Är jag ledig är det sällsynt att jag sminkar mig. Om jag inte ska iväg på något. Det är ingen hårdsminkning, bara en lätt make up.

Sommar / Vinter – Eftersom jag är frusen så väljer jag sommaren. Men jag tycker verkligen att det är vackert med snö.

Dansa / Sjunga – Jag dansar väl inte så ofta, men det där med att sjunga är tyvärr inget som jag fått röst till. Det är lite av en sorg att jag inte har sångröst.

Julafton / Midsommar – Jag älskar julen och hela den tidsperiod som ligger runt omkring julen. Både före och efter.

Svart / Vitt – Egentligen tycker jag nog att båda är bra färger. Men jag väljer hellre en svart T-shirt än en vit eftersom vitt ofta blir rätt solkigt efter ett par tvättar.

Bok / Tidning – Böcker är min värld och en del av min livsluft. Men jag kopplar gärna av med en tidskrift, gärna en med bilder och spännande reportage. Eller trevliga recept. Tidningen Hembakat är en favorit som jag prenumererar på.

Kjol / Klänning – Jag använder både kjol och klänning. På senare år har jag nog haft klänning oftare än kjol, men det är nog mest en slump.

Levande ljus / Lampor – Levande ljus har hög mysfaktor. Men små lampor i ett rum är minst lika mysigt. Ska jag arbeta, läsa eller göra något i köket vill jag ha ordentlig belysning. Visste du att en 40-åring behöver 5 gånger så mycket ljus som en 20-åring för att uppleva samma ljusstyrka?

Tjäna pengar / Få pengar – Att tjäna sina egna pengar, kort sagt kunna försörja sig har stort värde för mig. Men visst är det trevligt att få pengar också. Vinna 25 kronor på en skraplott gör mig glad.

Nelly / Nakd – Var tvungen att googla för att få grepp om vad det är. Inga märken jag varken använt eller har koll på. Mina favoriter, eller de jag använder mest, är Body Shop och Isadora.

Jordgubbar / Hallon – Jag älskar hallon. Både att äta och doften. Självklart odlar jag hallon vid min stuga.

Vatten / Läsk – Vatten är nödvändigt. Men jag gillar faktiskt läsk också.

Armband / Halsband – Eftersom jag inte får ha armband i jobbet är det inget jag använder. De armband jag haft har blivit liggande. Har funderat på att tatuera ett armband runt handleden.

Pool / Havet – Promenera utefter havet, men jag föredrar att bada i poolen.

Vaken / Sova – Livet vill jag ju inte sova bort. Men att få sova efter en arbetsnatt är underbart.

Instagram / Facebook – Jag har inte haft Facebook på ett tag, men Instagram. Är rätt trött på sociala medier överhuvudtaget.

Dag / Natt – Jag är en nattkatt, så är det bara.

Snygg och fattig / Ful och rik – Känns som en lite fånig fråga. Varken eller skulle jag vilja säga.

Läppglans / Läppstift – Läppglans använder jag. Läppstiften blir liggande bortglömda.

Dator / Mobil – Både ock. Går aldrig någonstans utan mobilen. Där har jag tillgång till det jag behöver. Men jag tycker inte om att skriva långa texter på mobilen.

Blogg / Vlogg – Jag föredrar både att skriva och att läsa. Tycker videobloggar är rätt jobbiga, för att inte tala om hur jobbiga de där videoreportagen är som till exempel Aftonbladet envisas med istället för att skriva en text.

Grönan / Liseberg – Trots att jag bor i Stockholm så tycker jag att Liseberg är så mycket finare.

Stockholm / Göteborg – Göteborg är en betydligt trevligare stad är Stockholm. Inte samma stress och hets.

Surt / Salt – Salt är klart att föredra, men jag gillar även surisar i mindre mängd.

Gurka / Tomat – Gurka väljer jag framför tomater, men egentligen båda. Älskar saltgurka och gurkmix, det som ibland kallas Bostongurka.

Jeans / Mjukisbyxor – Jag tillbringar massor av tid i mjukisbyxor. Hemma oftast i pyjamas och på landet urtvättade joggingbyxor.

Mascara / Ögonskugga – Använder båda i stort sett dagligen.

Melodifestivalen / Idol – Inte min kopp te. Det är inte program jag tittar på.

Sneakers / Klackar – Beror på vad jag har på mig i övrigt. Men som vandrare går jag mycket och det gör jag inte i högklackat. Men då kan det ju vara så att jag har ett par klackskor i väskan.

Brunett / Blondin – Jag föredrar att vara rödbrun, lite koppar. Provade att blondera håret under några år men trivdes aldrig riktigt.

Sverige / Utomlands – Jag skulle inte vilja vara bofast någon annanstans än i Sverige, men jag älskar att resa.

Komedi / Skräck – Jag gillar film i stort. Action och kriminalare i första hand, men även annat.

Spontan / Icke spontan – Beror på situationen. Jag vill ha framförhållning, men kan mycket väl göra något spontant.

Landet / Storstad – Jag trivs bäst på sommaren i min stuga. Men storstäder är spännande med sitt utbud av kultur och arkitektur.

Dusch / Badkar – Skulle aldrig få för mig att ta bort mitt badkar. Badar varje dag när jag är hemma och i stugan och under resor får jag riktig badabstinens.

Altan / Balkong – Altan är väl egentligen som en större modell av balkong. Jag tycker om min balkong hemma men tycker ännu mer om min uteplats vid stugan.

Sola / Bada – Badar ute gör jag i stort sett bara när det är sju torsdagar i samma vecka. Däremot gärna i poolen.

Hotell / Tälta – Beror ju på. Som friluftsmänniska och vandrare så tältar jag en hel del. Men inget går upp mot en god hotellfrukost. Eller jo, kaffe gjort på Trangiaköket och en limpmacka med ost utanför tältet.

Morgonmänniska / Nattmänniska – Jag är en riktig nattkatt.

Bil / Flygplan – Beror på vart jag ska resa.

Villa / Lägenhet – Tycker om min lägenhet och skulle inte vilja bo i villa igen. Det räcker med stugan på sommaren.

Korta naglar / Långa naglar – Får inte ha långa naglar på jobbet och dessutom gör all handsprit att de blir sköra och går av hela tiden.

Nagellack / Utan nagellack – Får inte ha nagellack på jobbet och på fritiden orkar jag oftast inte fixa till något nagelmålande. Utom på tånaglarna som jag vill ha målade.

Lullig / Full – Jag vill varken vara lullig eller full.

Bikini / Baddräkt – Använder nog oftast baddräkt, men bikini ibland.

Nätshoppa / Shoppa irl – Shoppar mest irl, men en och annan sak på nätet. Har börjat shoppa mat och hushållsartiklar på Coop.se. Så skönt att slippa släpa med tunga kassar.

Smsa / Ringa – Skickar tusen gånger hellre ett sms än jag pratar i telefon. Det är bara en handfull människor som jag pratar med i telefon regelbundet.

Android / IPhone – Android. Just nu en Samsung S9.

Få kuddar / Många kuddar – I sängen vill jag ha en eller två kuddar. Däremot är jag ingen kuddmänniska med mängder av prydnadskuddar.

Kaffe / Te – Kaffe. Helst hela tiden. Men jag dricker te när jag fryser. Visserligen fryser jag väl hela tiden, men det finns en gräns och då blir det en kopp te.

Ryggsäck / Handväska – Både ock. Gärna samtidigt.

Hemmakväll / Utekväll – Hemmakväll. Jag har behov av stora kvantiteter egentid och då blir det hemmakväll tillsammans med katterna.

Spotify / Youtube – Musik föredrar jag på Spotify. Men jag har verkligen upptäckt Youtube. Allt finns där, till och  med hur man genomför vissa operationer. Men det senaste året är det nog mest föreläsningar jag tittat på.

Uppsatt hår /Nedsläppt – Har nästan alltid håret i svans. Brukar klippa mig kort emellanåt och sedan spara till långt igen. Har alltid, ända sedan barndomen, önskat mig midjelångt hår. Nu har jag det och det börjar bli dags att göra ett klipp igen.

RnB / Pop – Är musikalisk allätare. Inte så att jag tycker om allt, men det finns alltid något inom varje genre som faller mig i smaken.

Film / Serie – Både ock.

Det här inlägget postades i Blogglistor, Livet. Bokmärk permalänken.

3 svar på This or That – En lista om många saker i livet

 1. wiolettan skriver:

  Utan smink, vinter, sjunga, julafton, vitt, hallon, vatten, halsband, havet, är några av mina svar. Det var intressant att läsa dina, fick en bättre uppfattning om hur du är, spännande.
  Vill önska dig en trevlig 1:a Advent.
  Kram!

 2. Hannas krypin skriver:

  Kul att läsa din lista!

 3. Mösstanten skriver:

  Det var en lång lista. Men för varje lista får mäan ändå lära känna dig lite bättre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *