Lucka nummer 17: ” När jag valde bort en relation”

Jag hittade en länk till Johanna Kajsons julkalender. Bestämde mig för att hänga på.

Alla luckor i årets kalender handlar om viktiga val i livet.

Jag vill inte ha någon relation just nu. Har varken tid eller ork för det som krävs eftersom jag tycker man måste satsa helhjärtat.
Jag undviker situationer där det kan bli allvar, där det hettar till. Om det ändå gör det drar jag mig undan. Jag vill ha min frihet och makten över mitt eget liv. Har haft så mycket tjafs och bråk i relationer i stort sett i hela mitt hittillsvarande liv. Det männen mest bråkat om har varit mitt arbete. Dels, naturligtvis, att jag jobbat på helger men också barnsligheter om att jag ”jobbat” ihop med snygga läkare och annat trams inspirerat av läkarserier och, ibland, ren pornografi.

Det här inlägget postades i Kajsons julkalender 2018, Livet. Bokmärk permalänken.

6 svar på Lucka nummer 17: ” När jag valde bort en relation”

 1. Ingrid skriver:

  Åke sa alltid att jag skulle skaffa mig någon annan om han gick bort och han brukade säga att han måste försöka samla ordentligt i ladorna, så att jag blev en attraktiv änka.
  Jag brukade svara att jag fått nog av karlar och då blev han nästan lite stött och det kan man ju förstå.
  Men jag måste säga att jag inte har inte en tanke på att försöka hitta någon ny partner. Jag njuter faktiskt av mitt fria liv, även om jag känner mig lite ensam ibland, men då får man ju ta sig själv i kragen och gå ut och se till att man träffar lite folk. Det räcker att gå in på Kupan och sätta sig där och prata ett tag.
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Det är så olika liv det där med att leva i en relation och att vara singel. Vissa passar det kanske bäst att ha någon där hemma hela tiden. Men jag har kommit fram till att för mig är det bäst att kunna välja själv. Att träffa vänner när jag vill, vara själv och grotta ner mig i en bok när jag vill eller gå på möten, föreläsningar eller ta en kopp kaffe på café utan att behöva redogöra för vad jag gjort. Och med vem. För mitt behov av egentid har ingen av dem jag varit tillsammans med förstått. De har alltid utgått från att jag naturligtvis ljög när jag sa att jag varit på ett café ensam och glömt bort tiden och att det plötsligt gått 2, 3, eller kanske fler, timmar.

   Kram

 2. Johanna skriver:

  Att vara i en relation kräver verkligen mycket tid och ork. Och det låter klokt och sunt att inte ingå i en om man känner det inte finns.

  Tråkigt män är på det viset. Alla vet att det inte är som o läkarserierna…. det hade inte varit en bra serie om det inte innehållit massa intriger, sex och bråka och allt.

 3. Mösstanten skriver:

  Huvudsaken är att man känner efter ordentligt och gör det som känns rätt för en själv och inte så som man ”måste” eller förväntas göra. Själv vill jag vara i en relation och den här gången har jag verkligen haft tur.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *