Bullar, smårätter och tröttkrasch – Highlight 9

Mellan decemberstart och juletid har jag ett knippe lediga dagar. Lediga dagar som kommer att fyllas med stora mängder vardag: Pluggande, städning, tvätt, shopping, träning bland annat. Men jag har också en hel mängd trevligheter inbokade. Blogginläggen under den här tiden kommer att highlighta ett och annat, men inte allt. Har också en del stående inlägg, till exempel Kajsons adventskalender, fem en fredag och kanske någon blogglista.

Torsdag var sista dagen hemma innan jag skulle tillbaka till jobbet igen. Jag har varit hemma ganska länge, två veckor nästan, och det har varit fullt upp hela tiden.

Igår, torsdag, gick jag upp klockan 04 för att hinna med årets stora bullbak. Det är fjärde året jag bakar till Ny Gemenskaps julfirande i Immanuelskyrkan. Något år hoppas jag kunna vara med och hjälpa till på plats. Men det är enorm konkurrens om de där platserna i köket och i matsalen. Jag skulle gärna vilja plocka disk. Eller fylla på i skålar och på fat.
Jag tror att en orsak till att det är många som anmäler sitt intresse till att hjälpa till är att man på så sätt kan vara med på julfirandet utan att behöva outa sin ensamhet. Men det är som sagt bara en teori. Faktum är i alla fall att det är fullt om man inte anmäler sig direkt som det annonseras på Volontärbyrån.

Jag bakade en massa bullar, inte bara för att lämna i kyrkan. Jag gav ett stor påse till kattvakten där pojkarna tillbringar sin jul. En annan stor påse har jag med mig och ska ta till jobbet ikväll.

Klockan 16 hade jag bestämt att träffa Daniel, husmor i Immanuelskyrkan, för att lämna mina bullar. Han skulle se till att de hamnade i frysen. Annars är det inlämning mellan 15 och 19 idag. Men jag är ju tillbaka i Borås nu.

När jag lämnat bullarna gick jag till en affär i korsningen Sveavägen/Kungsgatan för att köpa en julklapp till min son. Jag var lite orolig att det jag bestämt skulle vara slut. Men de var det inte. Nu står hans julklapp i mitt kök så han kan hämta den där när han kommer hem. Jag ställde fram min chokladask och la en lapp om att han kan ta av den och att han också kan ta bullar i frysen.

Jag gick sedan sakta nerför Kungsgatan och tittade in i lite olika affärer. Bland annat har AdLibris en affär där som jag aldrig sett tidigare. Där hittade jag en kasse jag bara var tvungen att köpa. Det är en katt på den som sitter med en bok, Of Mice and Men. Det är väl klart att den är lämplig litteratur för en katt. En riktig klassiker av John Steinbeck. Steinbeck fick för övrigt Nobelpriset i litteratur 1962 med motiveringen: ”för hans på en gång realistiska och fantasifulla berättarkonst, utmärkt av medkännande humor och social skarpsyn”.

Klockan 17 hade jag beställt bord på Pinchos på Norrlandsgatan åt mig och min vän röntgenläkaren. Jag blev så förtjust i konceptet när jag var bjuden dit i Borås.

Jag beställde fyra smårätter och ett glas  rött vin.

I trappen ner dit där man hämtar sin mat träffade jag på några katter. Eller nåja, kattdjur i alla fall.

Vi, min vän och jag, inte katterna, pratade om livet och vad som hänt sedan sist. Vi pratade också lite om planer för nästa år.

Som efterrätt åt jag en julsviss och drack en kopp kaffe. Samma efterrätt som jag åt i Borås.

Vi promenerade sedan till T-centralen för att åka hem var och en till sitt. Jag skulle packa, men när jag kom hem drabbades jag av den stora tröttheten och orkade inte varken packa eller prata i telefon med min son. Istället önskade jag honom godnatt via sms och satte alarmet på klockan 03.

Det här är den sista delen i de highlights som jag lyft under ledigheten. Nu är det jobb som gäller igen.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

5 svar på Bullar, smårätter och tröttkrasch – Highlight 9

 1. Znogge skriver:

  Vilken bra sista ledig dag du fick. Det kan mycket väl vara så att din teori om att hjälpa till stämmer. Många tycker det är svårt att berätta att de inte har någon att fira storhelgerna med. Kan tänka mig att det kan vara tufft att fira dagarna själv så länge det inte är självvalt.

  Receptet finns i mitt svar till dig på min blogg.

  Kram

  • Kraka skriver:

   Ja, det blev en riktigt bra dag. Men intensiv.
   Såg receptet. Tack! Ska göra dem vid tillfälle.

   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Jag är morgonpigg, men att gå upp klockan fyra och baka har jag aldrig gjort. Du hade verkligen en intensiv och händelserik sista ledig dag.
  Nu önskar jag dig en God Jul och ett Gott Nytt År och lugna arbetspass där i Borås.
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Jag är allt annat än morgonpigg. Men det händer titt som tätt att jag ändå går upp väldigt tidigt för att beta av sådant jag inte hunnit få in på en mer ”normal” tid.
   Kram

 3. Pingback: Vad bidde det då | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *