Vad bidde det då

Minns ni sagan om den lille mannen som gick till skräddaren för att få en rock sydd? För varje gång han kom blev det mindre och mindre kvar av tyget och till sist ingenting. ”Vad bidde det då?” var mannens ständiga fråga och så gick han hem.

Jag ville inte att det utlovade julbordet till min son skulle bli som med mannens rock, att det bidde ingenting. Men vi har inte fått ihop logistiken och dessutom tror jag min son kanske hellre äter något annat än ett klassiskt julbord. I vart fall var det så det bidde.

Jag hade bokat bord åt oss på Pinchos på Norrlandsgatan. Vi hade enats om en bra tid och skulle ses på gården klockan 16:30.

Vi tog T-banan in till Stockholm, var ute i god tid eftersom vi båda ville hinna in i Adlibris bokaffär som de öppnat på Kungsgatan. Den där jag köpte tygkassen med katten som hade boken Of mice and men före jul. Den affären måste vara rätt ny, jag såg den ju först då och min son visste inte alls om att den fanns.

När vi var klara gick vi till Pinchos. Jag hade beställt bord till 18:00, men de fixade till ett bord åt oss fast klockan bara var tjugo i.

Vi åt en massa olika rätter och F var jättenöjd med mitt val av restaurang. Som avslutning drack vi kaffe och åt deras julsviss.


När vi gick därifrån passerade vi Rigoletto. Jag tyckte det såg stängt ut, men F sa att det visst var öppet och att vi skulle gå in och se vilka filmer som gick.

First man skulle börja om 5 minuter. Jag hade läst om den och ville gärna se den. Det ville F också så vi bestämde oss snabbt.

First man handlar om Neil Armstrong, med Ryan Gosling i huvudrollen, och rymdprogrammet som ledde fram till att han blev den första människan på månen.
Filmen var klart sevärd och kunde varit riktigt spännande. Eller den är spännande om man inte vet så mycket om de olika testflygningarna. Nu visste jag lite i förväg hur det skulle gå, det dog ju en hel del människor under vägen innan månfärden blev verklig.

Efter filmen åkte vi hem. Det var skönt med sällskap hela vägen, det är inte så ofta vi är hemma i Husby båda två samtidigt.

Det här inlägget postades i Film, Livet, Mammason. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Vad bidde det då

  1. Elisa skriver:

    Kul att F var nöjd! Jag har aldrig vart på Pinchos tidigare men vill gärna gå dit och testa. Tycker de verkar ha ett roligt upplägg.
    Spännande att Adlibris öppnat. Nu är jag inte i stan så ofta numera men visste inte heller att de öppnat där. Kommer helt klart bli ett besök.

    First man vill jag också se, som sagt vet jag också historien på förhand men det hindrar en ju inte att se den i alla fall. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *