Fem en fredag v.52: Nytt år

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag!

 1. Vad är något du önskar att du gjort i år?
 2. Vad vill du hinna med under de få dagar som är kvar på året?
 3. Hur har du tänkt fira in det nya året?
 4. Vad ser du fram emot med nästa år?
 5. Vad är en sak du tar med dig från 2018?

 

 1. Haft bättre framförhållning och gjort saker i tid. Det är enormt energikrävande att inte ligga i fas.
 2. Ett par släpande studieuppgifter. Vill också hinna vila upp mig inför nästa arbetsperiod som börjar den 1:a januari. Julhelgen tog mina sista krafter.
 3. På kvällen har jag tänkt vara ensam. Ska iväg tidigt på morgonen för en ny arbetsperiod. Möjligen hittar jag på något att göra på dagen. Men det får bli som det blir.
  Jag har köpt en liten flaska champagne att dricka under kvällen. Troligen kommer jag att se en film eller lyssna på ljudbok. Ska laga till något gott att äta också.
  Som introvert välkomnar jag varje tillfälle att tanka energi i självsamhet. Men jag skulle inte valt att fira nyår hemma utan katterna om det inte varit för den logistiska omöjligheten att lämna dem tidigt på Nyårsdagens morgon.
 4. Sommaren. Jag ska vara sommarpensionär i 4 månader, maj, juni, juli och augusti. Har tagit beslutet att aldrig mer jobba en sommar i vården. Möjligen kan jag gå in något, eller några, enstaka pass. Sommar i vården är så jobbig och man behöver nästan resten av året för att återhämta sig.
 5. Skillnaden i stressnivå mellan Stockholm och mindre städer ute i landet. Bara att slippa pendla med SL:s pendeltåg har fått mig att må så mycket bättre.
Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

6 svar på Fem en fredag v.52: Nytt år

 1. Eva Trillian skriver:

  Trevligt att hitta till dig via ”Fem en fredag”!
  Gillar dina svar 🙂 nickar igenkännande (introvert-nickar) på 3:an och vill hojta ”Heja dig!” på 4:an! 🙂
  Önskar dig ett gott slut på 2018 och en fin start på ett fantastiskt 2019!

  • Kraka skriver:

   Tack och välkommen!
   Ska besöka din blogg lite mer. Tittade igår, på vägen hem från min bror, men pendeltåget skakade för mycket för kommentarskrivande.

   Önskar även dig ett gott slut på året och ett gott nytt. Jag är ledig resten av året, börjar jobba den1:a igen.

 2. BP skriver:

  Bra där med att vägra vara i tjänst under sommaren. Vet fler som jobbar inom sjukvården som har gått på knä i år, men de är för unga för att vara sommarpensionärer. Å den här långa och extremt varma sommaren gynnade ju verkligen inte vårdpersonalen.
  Önskar dig i alla fall ett 2019 som förhoppnings blir precis som du önskar dig året och som du vill ha det.

  • Kraka skriver:

   Jag har jobbat 43 somrar, varav många just hela somrarna. Året då min son skulle fylla 4 år tog jag ut de där garantidagarna, de 3 månaderna då man fick 60 kronor om dagen före skatt, alltså 40 kronor efter. Jag tog ett kontokortslån hos Finax för att försörja mig. Det skulle nog inte snubbarna på Lyxfällan gillat. Det tog många, många år innan jag kunde betala tillbaka pengarna.
   Men vi hade en fin sommar. Bland annat båtluffade vi i Stockholms skärgård och tältade. Lagade mat på Trangiakök och hade mysigt.
   Jag hade mängder av väskor på cykeln och F satt i barnsits på pakethållaren.
   Men annars har jag jobbat, kanske varit ledig lite, men mest jobbat.

 3. Elisa skriver:

  Som introvert själv har jag alltid älskat att bara få vara hemma på nyår, som annars av min erfarenhet ofta blir så mycket stökigare än en ”vanlig” fest (som jag också drar mig för). Nu när jag fått barn kan jag ibland njuta i smyg av att kunna skylla på honom att jag bara ska vara hemma.

  • Kraka skriver:

   Jag kan inte minnas att jag varit på några stora nyårsfester. Men på Skansen har jag varit, både med och utan F. Jag var där med honom i vagn redan hans första nyår, han var cirka 4 månader då.
   Förra året firade jag hemma hos en av mina vänner tillsammans med ytterligare en tjej och hennes vuxna son. Vi skulle åka till Skansen efter att vi ätit, men nöjde oss med Årstabron. Regnet öste ner.
   Så har jag förstås jobbat en massa nyårsaftnar.
   Jag skulle vilja åka till Wien, gå på nyårsbal och sedan på nyårsdagskonsert. Det finns ju en del sådana resor. Bland annat har M-magasin en. Men de är dyra och jag tror inte det är så kul att resa ensam på just den sortens resor. Jag har svårt att tro att någon, ens de vänner jag har som är mer tantiga än jag, skulle vilja lägga över 20 000 på en nyårsresa ihop med ett tantgäng.
   Jag har inga problem med att vara ensam hemma på nyårsafton. Jag tycker bara att det känns jobbigt att mina katter måste ge sig av redan på eftermiddagen. Jag tycker det är stor skillnad om de är hemma eller inte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *