Fem en fredag v 2: sena kvällar

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. Vad är det bästa med att vara vaken när alla andra sover?
 2. När var du sist vaken mitt i natten, och av vilken anledning?
 3. Vilket sent öppet ställe har någon gång räddat dig, och varför?
 4. När du inte kan sova av någon anledning, vad håller dig sällskap?
 5. Vilket tv-program som liten fick du inte se för att det gick för sent?

 

 1. Beror på om man menar hemma eller på jobbet.
  Hemma är det ett speciellt lugn, något med tystnaden. Men det är väl rätt tyst på dagtid också hemma. Om man bortser från grannarna ovanpå, det döva paret, men de kan stöka och störa vilken tid som helst. Det är något fel på dem och de förstår inte att om man för oväsen så stör man de som hör.
 2. I veckan som gick, natten mellan onsdag och torsdag. Jobbade.
 3. Det är säkert flera, lite beroende på situationen. Jag är en nattkatt och ofta uppe just nattetid. Här hemma är det säkert Statoil, numera Cirkel K. Jag behöver bara gå över gården bredvid min gård och nerför en trapp så kommer jag dit. De har nattöppet.
  Men sena snabbmatsrestauranger är annars en räddare i nöden.
  Förr vände jag sällan tillbaka dygnet mellan mina nattpass, men numera är det ganska sällsynt att jag kör nattvakna dygn när jag är ledig. Men det händer att jag läser eller ser film fram till tre, fyra, fem… Men då handlar det om någon enstaka natt. Aldrig att jag är nattvaken i veckor. Den tiden är nog förbi. Eller?
 4. Böcker, numera mest ljudböcker, eller film. Och så kaffe förstås. Jag tillhör dem som kan vakna mitt i natten, gå upp och ta en kopp kaffe och sedan somna om.
  Jag har druckit stora mängder kaffe sedan jag var 12 år och har inga planer på att sluta.
 5. Troligen de flesta. Jag gick på högstadiet innan jag fick vara uppe efter 19:30 på vardagar.
Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

7 svar på Fem en fredag v 2: sena kvällar

 1. Frudin skriver:

  Inte undligt att du gör revolt och är uppe på nätterna om du blev tvungen att sova 19:30! Var det hårda mot dig?

  • Kraka skriver:

   Det var för att jag skulle orka gå upp på morgonen och komma iväg till skolan. Funderade aldrig på just det där med att jag var tvungen att lägga mig tidigt på vardagarna. Jag var troligen trött efter att tvingats vara vaken hela dagen.
   Pratade en gång med han stressprofessorn, Åkerstedt tror jag han heter, och han tror att jag tillhör de procent av mänskligheten som har en kraftigt förskjuten dygnsrytm naturligt. Att min kropp har dag på natten och tvärt om. Men det vet man ju inte utan att undersöka och det är en ganska bökig grej. Men eftersom jag mår så dåligt av att vara dagvaken under längre perioder. Får samma problem som många som påtvingas nattarbete får.
   Jag lyckades till och med rymma ur spjälsängen som liten påstås det. Men det är inget jag minns… 🙂

 2. Mösstanten skriver:

  19:30 var nog tidigare sängdags än jag hade. Men du är väl en kvällsmänniska kanske så att jobba natt passar dig?

 3. Ingrid skriver:

  Mitt äldsta barnbarn har en hel del problem med det där att vända på dygnet. När han jobbade natt på äldreboendet i Hemse passade det bra, men nu är det värre. På helgerna ”rackar” han gärna hela nätterna och sover på dagarna och sedan är det svårt för honom att komma igång på måndagen när arbetsveckan börjar.
  Ha en fin tjugondag!
  Kram, Ingrid

 4. Znogge skriver:

  Det var ganska så tidigt det men säkert alldeles utmärkt tid. I dag är många barn väldigt trötta när de kommer till skolan på morgonen. Som vuxen kan vi i alla fall välja själv utifrån vad som passar oss.

  Kram

 5. Paula skriver:

  Det lät ju tidigt att lägga sig halv åtta men jag har läst ditt svar här och det förklarar saken. Min dotter var extremt kvällstrött och när hon var liten var det lite tråkigt för jag hann precis hem efter jobbet med henne och ge middag så slocknade hon. Visst är vi alla olika…och tur är väl det, hur skulle världen annars se ut?

 6. Elisa skriver:

  Känns som du kanske är immun mot koffein om du kan somna om efter kaffe! Tycker jag bara hör om folk som blir pigga av det (dricker själv inte kaffe). 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *