Biltur, wok och kattmat

Känns inte som att jag fått speciellt mycket gjort idag. Ändå är jag trött efter en lång dag.

För ett tag sedan beställde jag kattmat på det vanliga stället. Det brukar gå smidigt och problemfritt. Så dock inte denna gång.

PostNord, detta märkliga företag som på något sätt helt missat vad service innebär har gjort det här beställningstillfället till nära nog en mardröm.

 • Det tog extra lång tid innan paketet aviserades. Trots att det skickats från leverantören.
 • När jag eftersökte paketet var det på drift och det kröp fram att ytteremballaget skadats men att man höll på att laga det.
 • Jag blev lovad att få hämta paketet i Veddesta. Det är där jag hämtat dessa paket det senaste året.
 • Paketet aviserades att det befann sig på ett annat företagscenter.
 • Jag försökte prata med PostNord att de lovat mig paketet till Veddesta. Hade troligen varit mer meningsfullt att prata med min högra sko.
 • När jag idag hämtade det 32 kilo tunga paketet såg det ut som om det varit med i något krig. Paketet var omlindat med tejp. Alltså inte lite tejp utan hela paketet var täckt av tejp.
 • Innehållet, ett antal små paket, var trasiga. Allt låg i en enda röra löst i ytterpaketet.

Hur som helst så packade jag upp det stora paketet inne på företagscentret. Jag kan inte hantera ett stort paket som väger 32 kilo. Bar ut innehållet till bilen.
När jag kom hem bar jag in de två säckarna med torrfoder och en kattfåtölj. Sedan hämtade jag en papperskasse och la mjukmatsförpackningarna i den. De trasiga ytterkartongerna lät jag ligga kvar i bilen. Ska ta dem direkt till återvinningen.

När jag nu ändå hade bilen passade jag på att besöka IKEA för att köpa den wokpanna jag länge önskat mig. Hittade ett passande lock också. Hör nog till en annan wokpanna som är dyrare, men passade storleksmässigt och såldes separat .


IKEA besökte jag innan jag var och hämtade paketet. Det var vid 14-tiden och jag tyckte det passade bra att äta lunch också.

Rödspätta och remouladsås. En av mina favoriter.

På vägen ut mot kassorna föll jag för en förpackning med 3 tjocka ljus. Detta trots att mina katter sagt att köper jag fler ljus får jag sova i trappuppgången. Så då förstår ni hur stort lager av ljus jag har.

Men katterna, speciellt Kingston, var mycket förlåtande när jag kom hem med 72 förpackningar mjukmat. Som han har längtat efter dem under helgen!

Hade tänkt ta en sväng förbi min bror när jag hade bilen. Men så hörde jag på radion, ett sådant där trafikmeddelande, att det hänt en stor olycka på E4 mot Södertälje och var totalstopp. Då gav jag upp och åkte tillbaka till Jakobsberg med bilen. Som jag längtar efter att garaget ska bli klart!

Källan av Mette Wihlborg. Troligen från 1995

Tog en snabb sväng i centrum i Jakobsberg. Var inne på Coop och tog sedan en kortis inne på Lindex. Sedan tog jag bussen hem.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

6 svar på Biltur, wok och kattmat

 1. Mösstanten skriver:

  Postnord är ju rena vilda western nu för tiden. Man får vara glad om man får de viktiga breven i tid,eller alls. Det var visst ett fruktansvärt väglag igår så det var kanske bra att du inte åkte längre bort.

  • Kraka skriver:

   Ja, det är verkligen lite av vilda western över dem. Eller lotteri. För man vet aldrig om man får sin post eller någon annans i lådan.
   Ja, det är alltid skönt att inte vara ute i trafiken när det är halt.

 2. Znogge skriver:

  PostNord lämnar verkligen en hel del att önska och tidvis blir det hur rörigt som helst. Yngsta fröken hade paket som var på drift och ingen visste något. Till slut erbjöd de henne att hon kunde hämta paketen på deras terminal men då blev hon rejält arg vilket fick fart på dem. Skönt att du fick hem allt till slut i alla fall.

  Kram

  • Kraka skriver:

   Det är verkligen märkligt att ett så stort företag rör till det och har sönder så mycket som de gör. Brev vet man ju aldrig om man får, det är bara de brev man absolut vet att man ska få som man saknar. Det försvinner säkert mängder med brev som man inte vet om. Jag brukar emellanåt få buntar med brev som ska till andra. Är det i min port så delar jag ut dem, annars får de gå tillbaka i gula lådan.
   Hoppas du får en bra tisdag. Här är runt 5 minus ute.
   Kram

 3. Ingrid skriver:

  Förr när Posten var Posten fungerade allt till belåtenhet, men nu är det verkligen inte så. Det bevisar om inte annat din historia.
  Jag behöver köpa mig en ny stekpanna. Den lilla, som jag använder mest, börjar bli totalt oduglig. Det verkar som om det inte spelar någon större roll vad man köper för märke, för de tar alla slut efter några år, dyr så väl som billig.
  Ha en fin tisdag!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Du har helt rätt. Priset verkar inte utgöra någon markör för kvalitet när det gäller stekpannor.
   Jag har de där pannorna som väl kostar 59 kronor för 2 i stugan. Hade samma när jag hyrde på Marstrand, men gav bort dem till den som hyrde efter mig. Tror till och med att de kostade ännu mindre på den tiden.
   Hemma har jag en gjutjärnspanna från IKEA, den mindre modellen, nu verkar den bara finnas i större modell. Woken jag köpte igår kostar 99 kronor och locket en 50-lapp. Helt överkomligt.

   PostNord tar knäcken på vanligt folk. Alla har sin berättelse om något de varit med om. Kingston är glad iallafall. Massor av mjukmat. Torrfodret var inte slut så Lucas märker ingen skillnad ännu.

   Ha en fin tisdag du också!

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *