Fem en fredag v.4: Kalas!

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. Har du något partytrick du gärna visar upp?
 2. När gick du senast på kalas/fest?
 3. Hur skulle du vilja spendera din nästa födelsedag?
 4. Vad brukade du önska dig när du blåste ut ljus på tårtan som barn?
 5. Vad är en present du har fått när du fyllt år som du gillat extra mycket?

 

 1. Nej, partytrick är inte riktigt min grej.
 2. I början av februari 2018. Var på en doktorsmiddag. Det var en av läkarna på min dåvarande arbetsplats som doktorerade.
  På förmiddagen var jag på disputationen, sedan var det mottagning som kliniken bjöd på med snittar och cider.
  På kvällen var det middag i Läkarsällskapets lokaler. En jättetrevlig fest!
 3. Svår fråga. Helst vill jag vara ledig, kanske äta middag med min son. Det jag vet helt säkert är att jag inte kommer att ha någon fest. Det är en vanlig ”ojämn” födelsedag.
 4. Vi hade inte den traditionen när jag var barn. Ljusen fick brinna ner och blåstes inte ut förrän de ”hotade” tårtan. En vacker dekoration helt enkelt.
 5. När jag fyllde 40 år fick jag ett paket som plötsligt började ge ljud ifrån sig. Den där mycket typiska Nokiasignalen. Jag fick min första mobiltelefon, en röd Nokia, med ett nummer som slutade på 40. Jag har bytt mobil flera gånger under åren som gått. Men numret har jag kvar.
Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

9 svar på Fem en fredag v.4: Kalas!

 1. Ingrid skriver:

  Vi fick vår första mobil för hemskt många år sedan. Den var stor och bodde i ett läderfodral och den var avsedd för Åke att ha i skogen. Vårt vanliga telnr är/var 240069 och Bosse hade betalat extra för mobilnr 0705-240069. Många mobiler har det sedan blivit genom åren. Först blev de mindre och mindre och mindre och sedan större och större och större, men telefon och mobilnummer är oförändrade.
  Ha en skön helg!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Åren går, jag har snart haft mobil i ett kvarts sekel. Min vän Petter har en mobil med sitt födelsedatum som nummer. Fast jag tror han har den avstängd nu, har inte riktigt koll. Han bor ju i England.

   Kram

 2. Znogge skriver:

  Här hör det till att blåsa ut ljusen på tårtan! Nästa födelsedag, om jag har huvudet upp och benen ner, tänker jag ha kalas. Jag fyller år på sommaren så det hör till att vi samlas för ett sommarkalas. Att det är min dag är inte det viktigaste utan mer att vi ses 😀

  Kram och fortsatt trevlig lördag!

  • Kraka skriver:

   Det är en prestation att blåsa ut ljusen när man kommer upp i åren. 🙂
   Kalas är alltid trevligt speciellt på sommaren.

   Kram

 3. Gerd skriver:

  Trevliga svar på kalas!
  Jag är inte med i utmaningen men ska snart gå på kalas, faktiskt. 16.30 – 23.00 Det är årsmöte och efterkapitel så det blir gott och blandat och festlig klädsel.
  Ha en fin lördag, kram!

 4. Mösstanten skriver:

  Min första mobil var också en Nokia, en riktig trotjänare som jag lade åt sidan jag jag fick smartphone på jobbet som även fick användas privat. Men när jag skulle ut på nätet och leta man och behövde ett oregistrerat telefonnummer kom Nokian till heders igen. Det tog bara en del tid innan jag kom ihåg hur man startade den och låste och låste upp.

  • Kraka skriver:

   Nokia gjorde bra telefoner och jag hade flera under åren. Nu har jag min fjärde smartphone. Jag var nöjd med min gamla, men det gick inte att byta minneskortet på just den modellen och när det var fullt gick de varken att uppdatera eller ta foton.

 5. BP skriver:

  Lite lika är vi faktiskt här. Du verkar heller inte vara en partypingla. Åsså skrattade jag gott åt ditt minne med Nokia telefonen. Jag gav nämligen min man en Nokia i julklapp för många, många år sedan. Den var dock grå. Å även han har ”originalnumret” kvar på sin nuvarande mobil. Ganska roligt faktiskt:-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *