Bokbloggsjerka 25-28 januari

Bokbloggsjerka handlar, som det låter, om böcker. Varje fredag till måndag skriver ett antal bloggare utifrån en given fråga. Veckans fråga: Vilken bok/vilka böcker skulle göra sig bra på tv enligt dig? Om du klickar på länken hittar du de andra som också svarat på frågan.

Jag har grubblat på den här frågan och vänt den framåt och bakåt. Men hur jag är funderar så visar det sig att varje bok jag skulle vilja se på film redan är filmad.
Nu var väl frågan vinklad så att det skulle handla om att boken skulle bli en TV-serie. Men egentligen gör det nog ingen större skillnad.

Men om jag får önska mig något, utan att verkligen veta om den kanske redan finns filmad, så skulle jag vilja se Elly Griffiths böcker om rättsarkeologen Ruth Galloway.
Det finns flera mycket intressanta karaktärer, till exempel kommissarie Nelson, druiden Kaba och inte minst Harry Nelsons fru som utan större problem accepterat att hennes man har ett barn med Ruth. Både personer och miljöer i de här böckerna ger mersmak.

Det här inlägget postades i Böcker, Bokbloggsjerka 2019. Bokmärk permalänken.

5 svar på Bokbloggsjerka 25-28 januari

 1. Znogge skriver:

  Bra val! Elly Griffiths böcker hör verkligen till mina absoluta favoriter. Dom du säger så finns det många intressanta karaktärer i dem. Egentligen är det konstigt att de inte filmats än…

  Kram

 2. Ingrid skriver:

  Jag håller med dig och Znogge, det kunde bli väldigt bra filmer av de böckerna. Så många spännande karaktärer som är med där och miljöerna måste göra sig väldigt bra på film.
  Kram, Ingrid

 3. BP skriver:

  Har nog aldrig sett en film som motsvarar mina förväntningar efter att jag läst boken. Okej, då ett enda undantag – A world according to Garp. Å den filmen har ju några år på nacken om man säger så.

 4. Mösstanten skriver:

  Jag har inte läst Griffiths böcker men skulle de göra en bra brittisk tv-serie av dem skulle jag absolut titta. Brittiska deckarserier brukar höra till mina favoriter på tv.

 5. Pingback: Bokbloggsjerka 1-4 februari | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *