Bokbloggsjerka 1-4 februari

Bokbloggsjerka handlar, som det låter, om böcker. Varje fredag till måndag skriver ett antal bloggare utifrån en given fråga. Veckans fråga: Vilken bok/vilka böcker gjorde dig lycklig direkt du tog i den/dem?  Om du klickar på länken hittar du de andra som också svarat på frågan.

Eftersom Annika haft tekniska problem på sin sida återkommer förra veckans fråga även den här veckan. Vilken bok/vilka böcker skulle göra sig bra på tv enligt dig?
Den svarade jag på här.

 

Eftersom jag huvudsakligen är ute efter innehållet i böcker är det sällan jag blir lycklig av en bok innan jag läst den. Men det finns några undantag.

Det finns dagböcker, eller om man ska kalla det kalendrar, där mängder av citat finns med texter ur Paulo Coelhos böcker. I år har jag för andra gången en sådan, hade en 2012. Jag älskar de här böckerna. Dels för att citaten är välvalda och ger tankar om mitt eget liv, dels för att jag kommer att fylla böckerna med händelser och tankar från mitt eget liv. Bland annat med sådant jag inte kan, eller vill, dela i bloggen. Det är märkligt att jag blivit så förtjust i de här böckerna eftersom jag tycker att Paulo Coelho är så tråkig att klockorna stannar. Har aldrig orkat läsa mer än 10 sidor i någon av hans böcker. Ska dock göra ett försök med att lyssna på dem som ljudböcker så för vi se hur det går.

Andra böcker som gjort mig lycklig, utan att jag ens fick hålla i dem utan bara titta, var när jag var på ett eget studiebesök i Torsåkers kyrka i Prästmon, Kramfors. Jag hade missat det gemensamma besöket och lyckades ordna en egen visning.

Vaktmästaren i kyrkan visade då stolt upp Biblar och evangelieböcker (det är den bok varifrån man läser till exempel söndagens texter och dagens böner) som använts i gudstjänster redan på 1600-talet. Han samlade på sådana och var mäkta stolt över samlingen. Jag kände stark vördnad och glädje över förmånen att få dem visade för mig.
En helt annan känsla än när jag läste förra söndagens text ur en ny, modern, evangeliebok i samband med söndagsmässan i Akalla. Texten är betydligt större än i psalmboken och jag valde därför att läsa ur evangelieboken. Men ofta, när vi har våra helgmålsböner, lägger jag upp texten på läsplattan och får då så stor text som jag tycker jag behöver. Texterna, som är förutbestämda enligt ett 3-årigt system som kallas årgångar, hämtar jag då ur Bibeln.se.

Det här inlägget postades i Böcker, Bokbloggsjerka 2019. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Bokbloggsjerka 1-4 februari

  1. Gunnel skriver:

    Vilket stressigt arbetspass! Som pensionär är det helt perfekt med en lång sommarsemester.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *