Fem en fredag v.5: Aldrig säga aldrig

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. Vad är något du aldrig vill uppleva?
 2. Vilken är en plats du tror du aldrig kommer besöka?
 3. Vad är något som aldrig funnits i ditt liv?
 4. Vad är något du aldrig har sagt?
 5. Finns det något du aldrig kommer säga aldrig till?

 

 1. Jag vill aldrig uppleva att min son råkar ut för något hemskt, skadas eller dör.
 2. Trots att en resa ut i rymden skulle vara enormt spännande så har jag sett för många scifi- och fantasyfilmer för att vara lockad av en sådan resa.
 3. Överflöd och rikedom. Uppvuxen under ganska små omständigheter, trots att många trodde att vi hade det gott ställt. Vi hade så vi klarade oss och så har jag det nu också. Vill jag ha något större eller resa så måste jag spara.
 4. ”Det är okej att stava mitt namn med c” Jag blir enormt irriterad på de där människorna som, trots att jag sagt till, envisas med att stava Monika med c. För mig är det en fråga om respekt.
 5. Det är nog få, om ens några, saker jag kan säga aldrig till. Livet kan ändras och då kan något man sagt aldrig om komma i ett annat läge. Så här omedelbart kommer jag bara  på en sak som jag säkert kan säga aldrig kommer att ske. Jag kommer aldrig att föda fler barn.
  Däremot finns det mycket jag säger nej till. Både på kort sikt och som en livshållning.
Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

6 svar på Fem en fredag v.5: Aldrig säga aldrig

 1. Ingrid skriver:

  Kul att läsa dina svar! Det där med stavning av namn är inte lätt. Jacobsson eller Jakobsson till exempel. Här på Gotland stavar man det ofta med c på norra delen av ön och med k på den södra, så vet man var folk bor någonstans kan man i alla fall chansa.
  Hoppas att du får en skön söndag!
  Kram, Ingrid

 2. Geddfish skriver:

  En väldigt intressant frågelista just med ALDRIG.
  Ha nu en go helg. Kram

 3. Mösstanten skriver:

  Nej man bör vara försiktig med att säga aldrig för man vet inte vad som kan hända i livet.

 4. Znogge skriver:

  ”Man ska aldrig säga aldrig” är nog ett ganska så klokt uttryck. Punkt 1 är verkligen bland det viktigaste!

  Kram

 5. BP skriver:

  Tyckte att temat ”Aldrig” var riktigt svårt, men du klarade det ju galant!
  Håller helt med dig – om man vill ha något extra så gäller det att spara eller dra in på saker som man kan avvara. Så var min uppfostran också, och det är jag tacksam för idag.

  Vad gäller stavningen av ditt namn så har jag precis samma problem, även om jag inte Heter Monika eller Monica. Absolut avskyr om någon kallar mig en variant och inte respekterar den mera ovanliga varianten som stavas med ”e” på slutet;-)

 6. Pingback: Fem en fredag v. 6: Minnen - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *