Inte så pjåkigt en tisdag

Vaknade tidigt, för tidigt egentligen. Men när jag räknade på sömntimmarna sedan jag lagt mig på måndagsmorgonen, och  sedan bara varit vaken några timmar på måndagskvällen, så fick jag ihop mer än tillräckligt. Alltså gick jag upp.

Använde morgonen och förmiddagen till att plugga. Inte oavbrutet, men koncentrerat. Eftersom jag hade planer för kvällen insåg jag att jag behövde vila lite om jag skulle orka. Att gå upp vid 04-tiden är inte min grej. Alltså gick jag och la mig, somnade gott och sov några timmar.

Gick upp i lagom tid för att hinna göra mig i ordning och åka in till stan. Skulle träffa B-M klockan 17 vid Liljevalch. Jag var hungrig, men hade inte tid att äta något och bestämde mig för att köpa en korv med bröd på vägen till spårvagnen. Om gatuköket där var öppet.

Åkte till Kungsträdgården och gick till spårvagnen. På vägen köpte jag en korv med bröd och bostongurka. Jag hann precis äta den innan spårvagnen kom.

Vårsalongen var spännande. Det är den väl alltid, men det fanns en hel del som väckte tankar. (Ska redigera bilderna och skriva om det senare och länka härifrån)

Eftersom vi båda var hungriga bestämde vi oss för att gå till restaurangen som ligger alldeles vid Djurgårdsbron, Djurgårdsbrons Sjöcafé.
Vi bestämde oss båda för att äta det som kallades Svenska smaker. Jag hade bespetsat mig på ett glas Chablis, men det fick bli öl till den maten. Sill och vin är knappast någon höjdare. 🙂

Efter maten promenerade vi, efter att jag utövat en del övertalning, till Kungsträdgårdens T-bana. Vi åkte tillsammans till T-centralen där B-M bytte till pendeltåget. Jag fortsatte hem eftersom vi satt på ”min” T-banelinje.

Väl hemma bestämde jag mig för att lägga mig ganska snart. Lyssnade lite på ljudbok innan det var dags att somna.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

5 svar på Inte så pjåkigt en tisdag

 1. Znogge skriver:

  Vilken bra och trevlig tisdag på alla vis! Känner att det får bli ett besök i Stockholm ganska så snart.

  Kram

 2. Ingrid skriver:

  Det låter som en väldigt trevlig dag. Tur att det finns såna också mitt i slitet!
  Ha en fin onsdag också!
  Kram, Ingrid

 3. Mösstanten skriver:

  Åh så länge sedan jag var på Liljevalchs. Det är ju så fint där ute också om det är vackert väder. En bra dag måste det ha varit.

 4. BP skriver:

  Ska bli spännande att se vilka konstverk som föll dig i smaken. Har bara besökt Liljevalchs en gång, 2016, då den var utlokaliserad till Brunkebergstorget (https://bp-computerart.blogspot.com/search?q=Liljevalchs)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *