På resa till Västervik igen

Hade satt alarmet på 5 på tisdagsmorgonen, men jag vaknade långt före det. Kvällen innan hade jag lagt mig, och somnat, så fort jag kom hem från min bror. Sov redan vid 22-tiden. Att packa då fanns inte på kartan. Helgen hade tömt mina krafter helt.

Packade för de dagar jag skulle vara borta. Inte så många dagar, men ändå blev både resväska och ryggsäck fulla.

När jag kom fram och loggat in mig i nyckelboxen gick jag direkt till rummet. Tänkte att det väl vara likadant som det jag haft förra gången, det som var fullt av sängar och jättetrångt. Men till min stora glädje kunde jag konstatera att jag nu fått ett rum som var avsett för en person och som hade både skrivbord och fåtölj med fotpall.

Jag packade upp, gjorde en kopp kaffe och sedan bäddade jag. Hade tänkt gå ut och shoppa sedan och gjorde en ordentlig lista.

Men jag var trött och la mig en stund först. Sedan gick jag till Hemköp. När jag kom fram hade jag kommit på helt andra tankar och bestämde mig för att inte företa mig några stora matlagningsprojekt.
Istället köpte jag bröd och pålägg till frukost, bananer och två färdigrätter. En för kvällen och en till morgondagens lunch.

Vädret var kallt och ruggigt och inbjöd inte till någon extra promenad. Jag gick raka vägen hem till mitt rum.

Packade upp mina varor och satte den ena färdigrätten i frysen och den andra i mikron. Hällde upp ett glas rött, varav jag senare drack hälften. Ingen stor alkoholkonsumtion med andra ord.

Bytte om till pyjamas och satte mig för att äta. Plockade fram den bok jag ska ha som underlag till ett PM som måste vara inne på fredag. Ungefär där tog kvällen slut.

Somnade som ett utblåst ljus. Sov i en kvart, gjorde ett nytt försök att ta upp boken, somnade igen. Nästa gång jag vaknade hade jag givit upp och bäddade ner mig.

Det här inlägget postades i Livet, Mitt nya (arbets-)liv, Västervik. Bokmärk permalänken.

2 svar på På resa till Västervik igen

  1. Znogge skriver:

    Skönt att du fick ett bättre rum denna gång. Du var garanterat väldigt trött och behövde helt enkelt sova då!

    Kram och god morgon!

  2. Mösstanten skriver:

    Lite mer vettig miljö att vara i med fåtölj och skrivbord. Så är det dags för Västervik igen då.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *