Dagen som inte finns, en annandag

Annandag midsommar finns inte. Men det är alltid en söndag som följer direkt på midsommarhelgen och därför blir det som en annandag i praktiken.

Idag var det lite svalare än i själva midsommarhelgen. Men jag bestämde mig ändå för att inte göra något i trädgården. Men jag diskade en ganska stor disk och gjorde en shoppingutflykt.

Satt större delen av dagen i solstolen och lyssnade på ljudbok. Gjorde ett avbrott och kokade diskvatten och diskade. På eftermiddagen åkte jag till IKEA i Kungens kurva för att köpa en termos. Jag behöver ha en här i stugan om jag vill gå ner till sjön igen. Kaffe och mackor är vad som behövs för en lyckad utflykt i naturen.

När jag kom tillbaka gick pojkarna ut och jag satte mig och fortsatte lyssna på bok.

Det är många fåglar i trädgården och pojkarna tittar intresserat på dem. Annars är det mest småkryp som de intresserar sig för. Jagar fjärilar och studerar insekter på marken.

Det satt två duvor på skorstenen, men precis när jag skulle ta ett foto flög den ena. Vingen syns till höger i bilden.

När katterna gått in vattnade jag och gick sedan in för att få något att äta. Jag var förvånansvärt hungrig och stekte korv och värmde vita bönor. Det är nog den friska luften som tar energi. För jag har inte precis gjort något energikrävande idag.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Dagen som inte finns, en annandag

  1. Ingrid skriver:

    Korv och vita bönor! Det är bra länge sedan jag åt det, men visst är det gott.
    Så skönt för katterna att få komma ut lite.
    Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *