Midsommardagen, en dag nära naturen

Dagen började ganska likt midsommarafton. Morgonkaffe ute med katterna. Jag kunde konstatera att det skulle bli en fin dag även denna dag. Himlen var helt klarblå.

När jag ätit lunch, och katterna konstaterat att det var för varmt även i skuggan bakom buskar och blommor, bestämde jag mig för att promenera ner till sjön.
Tror inte jag var nere vid sjön en endaste gång förra året. Jag jobbade hela sommaren och orkade helt enkelt inte lämna stugan och trädgården när jag var ledig.

Jag promenerade förbi festplatsen, där var det lekar runt stången igen. Det ingår också i midsommarfirandet. Men då är det inte lika mycket folk, säkert bara barn och barnbarn till dem som har stuga här.

Det var grönt och fint i skogen och på vägen ner till sjön. Jag njöt av stillheten.

På andra sidan sjön ligger Flatenbadet. Jag kunde se att det var mycket folk på stranden, men jag slog mig ner där det var alldeles lugnt och bara jag.

Flatensjön har Stockholms läns renaste vatten och jag hade kunnat bada där jag satt. Om jag nu hade varit en sådan person som gillar att bada. Det är jag inte.
Däremot ångrade jag att jag inte tagit med kaffe och mackor. Men jag har ingen termos i stugan, måste skaffa en som ”bor” där. Det fungerar dåligt att dela saker mellan två boenden, de är alltid på fel ställe.

Jag la mig ner och tittade på molnen. Kände mig helt avslappnad och hade kunnat somna.


Satte mig upp och såg att jag fått sällskap.Blev lite förvånad eftersom den satt så nära, knappt 1½ meter från mig. Helt obekymrad och upptagen med att putsa sig.


Jag satt kvar en stund och tittade på, trodde den skulle ge sig av när jag börjat röra på mig. Men icke då. Det blev jag som gick först.

På vägen tillbaka gick jag lite annorlunda, var osäker på vilken väg jag kommit, men var snabbt uppe vid koloniområdet igen.

Hittade några smultron i vägkanten. Men de var så få att det inte var idé att plocka och sätta på strå. Jag åt ett, eller möjligen två.

När jag kom hem igen gick katterna ut ett tag. Jag stekte potatis och falukorv och värmde lite vita bönor i tomatsås. Hade 1½ glas vitt vin kvar i en flaska som jag drack till maten.


När katterna ville gå in satt jag kvar ett tag. Klockan blev mycket innan jag gick in. Ännu en dag var slut.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *