Fem en fredag v. 27: Frågvis

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. Vilken fråga skulle du vilja ställa till valfri granne?
 2. När frågade någon dig sist hur du mår?
 3. Vad svarade du på senaste frågan du fick?
 4. När var du senast nyfiken på något?
 5. Vilken fråga ställer du dig varje dag?

 

 1. Varför köpte ni en bostadsrätt när ni inte har en susning om vad det innebär av skyldigheter? Ni skräpar ner, ställer till omkring er, renoverar våtrum utan att ta reda på att den som renoverar vet vad hen gör. Många av er har inte ens en hemförsäkring med bostadsrättstillägg. Om ni nu ens har en hemförsäkring.
  I en bostadsrättsförening måste alla dela på kostnaderna. Titt som tät höjs månadsavgiften, det vi kalla ”hyra” fast det heter ju inte så i en bostadsrättsförening, det heter månadsavgift. Den räknas ut genom att man delar på alla kostnader. Jag , och alla som faktiskt tar ansvar, får betala för din trasiga tvättmaskin som du ställde utanför porten och som föreningen måste forsla bort, den vattenskada du orsakade genom att låta en icke auktoriserad hantverkare renovera ditt badrum och så vidare. Under senaste 10-årsperioden har avgiften per månad nästan fördubblats på grund av ökade kostnader där näsan 100% är orsakade av sådana onödiga kostnader.
 2. Det är sällan någon frågar hur jag mår, om man inte räknar de där ”how do you do-fraserna” som artigt ska besvaras med ”Tack, bara bra!” Oavsett hur man mår.
  Men H, min väninna från Gävle, frågade mig i går i telefon och jag uppfattade det som en ärlig fråga som sökte ett ärligt svar.
 3. ”Nej, han har inte kommit igång och kissat. Vi har tappat honom en gång under natten.” (I samband med morgonrapporten i morse. Jag har inte träffat någon sedan dess. Utom katterna då. Orvar visade mig med tassen att det var för lite vatten i vattenskålen och jag svarade: ”Jag ska byta ut vattnet åt er och  fylla på”.
 4. Jag är ständigt nyfiken på saker. Googlar mängder med fakta varje dag. Men det senaste AFK (Away From Keyboard) var att jag frågade de nya grannarna här var de bor och vad han jobbar med. Jag var nyfiken, av skäl jag inte tänker gå in på här. Men det handlade om mina fördomar, i alla fall till viss del. De blev också besannade, mer eller mindre. 🙂
 5. Hur jag ska orka komma ikapp med allt som ligger ”på hög” i mitt liv. Då menar jag både rent konkreta högar och annat som mer symboliskt ligger ”på hög”. Känner mig ständigt jagad av allt jag inte hinner.
Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

3 svar på Fem en fredag v. 27: Frågvis

 1. Elisa skriver:

  Känner igen mig en hel del i vad du skriver. Kan undra hur folk tänker ibland, inte just över köp av bostadsrätt i mitt fall, men annat som kräver ansvar de inte visar.

  Imorgon ska jag tampas med en hög på jobbet som bara växer till sig, hur mycket jag än betar av. Pust. Alltid ska det vara så innan semestern.

 2. Pingback: Fem en fredag v. 27 (igen): Sommar - elisamatilda.se

 3. Pingback: Fem en fredag v. 27 (igen): Sommar | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *