Nu faller lugnet

Inspirerad av titeln på en av Ola Magnells låtar väljer jag kvällens rubrik. Jag har sitt-lagt mig i sängen, pojkarna leker våldsamma lekar och Spotify fyller stugan.

Jag har  storhandlat inför trevligt besök ett par dagar. När jag väl bestämt menyn för två dagar sjönk mycket av stressen undan. Jag skrev ingen lista, shoppade på gehör. Förhoppningsvis har jag inte glömt något. Men har jag det får vi väl ta en tur till närmaste affär.

Måndag & Tisdag

 • Lunch: Räkmackor med ägg och majonäs.
  Middag: Pasta och färssås gjord på mitt ”vanliga” sätt, men med veganfärs istället för kött.

 

 • Frukost: Yoghurt, flingor, rostat bröd, ost och marmelad.
 • Lunch: Inte bestämt, funderar på någon utflykt där vi kan äta.
 • Middag: Laxbitar grillade, potatis, sockerärtor och sås.

Utöver detta har jag lite bakverk, dessert, chips. Kaffe förstås.

Innan jag åkte till Stora Coop i Vinsta var jag hemma och hämtade 4 flaskor vin. Jag hann aldrig till systemet i fredags. Men jag har ett lager av vin hemma så det är väl bra att ta några flaskor där.
Medan jag var hemma tog jag ett bad. Jag känner mig inte ren när jag bara duschar. Det känns alltid som en nödlösning när jag inte har tillgång till badkar.
Hämtade också kläder att ha på onsdag. Ska på en begravning. Ingen nära, en tidigare personal i församlingen.

När jag kom hem till stugan packade jag upp och la ner frysvarorna i frysen. Sedan gjorde jag en kopp kaffe. Pojkarna fick vara  ute medan jag fixade lite och medan jag drack mitt kaffe. När vi sedan gått in städade jag kylen. Det var verkligen på tiden…

Ska gå upp och städa lite imorgon innan H kommer. Ser verkligen fram mot att ses, det var rätt länge sedan. Hoppas nu bara att mina pojkar och hennes Nelson kommer överens. Sist hon var här hade jag pojkarna hemma, men jag vill inte belasta min son med att passa dem nu igen. Han har rätt mycket omkring sig. Dessutom är det mysigt när de är här hos mig. Alla mina pojkar har umgåtts med hundar tidigare så de vet vad det handlar om.

Ska njuta en stund av stillheten innan jag släcker lampan. Precis just nu känner jag mig helt ostressad. Men det går väl över… Tyvärr… 🙁

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

6 svar på Nu faller lugnet

 1. Ingrid skriver:

  Hoppas att du får en ostressad och behaglig måndag!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Tack Ingrid!

   Känner mig i fas. Har städat, dammsugit och torkat golven.
   Nu sitter jag i trädgården och dricker kaffe.

   Ha en fin måndag du också!
   Kram

 2. Znogge skriver:

  Hoppas måndagen blir behaglig och stressfri.

  Kram

 3. Fart och fläkt för dig, samtidigt finner jag ett hopp här i texten och lyckan i att få umgås :). Hoppas det går bra för pojkarna nu också, men det gör det säkert 🙂

  • Kraka skriver:

   Det har varit en riktigt bra dag. Pojkarna har skött sig, men de talar inte samma språk som Nelson. Både de och Nelson är snälla och det har funkat, men vi har hållit dem lite isär för säkerhets skull.
   Nu är det sovdags, både fr människor och djur. Vi sover i sovrummet och H och Nelson i vardagsrummet. Det är skönt att stugan är rymlig med flera rum. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *