En skön måndag

Inte så tidigt som jag tänkt, men ganska tidigt, gick jag upp för att städa och fixa innan H skulle komma. Wåge, min röda snabeldrake, fick sig ett skrovmål och sedan torkade jag golven. Blev riktigt fräscht.

Jag bäddade en säng, min sons egentligen, och pojkarna blev glada och trodde den var till dem. Kingston hade tur och kunde lägga sig i en solstrimma. Det är inte lång tid som solen kommer in genom det fönstret.

Drack kaffe och åt ett par mandelkubb och gick sedan med soporna. Därefter kokade jag ägg. Att ha en äggkokare är verkligen en välsignelse. Ska man bara ha en hushållsmaskin så är det nog en äggkokare. Förutom en micro då. Själv hålls jag med en ganska diger uppsättning av diverse köksteknik. Både hemma och i stugan.

H skickade ett mess när hon klev på T-banan från T-centralen och jag avslutade det jag hade för händerna och gick upp för att möta. Nelson blev utsläppt ur sin transportväska och traskade glatt mot stugan.

Dagen har varit lugn, förutom då ett antal regnskurar som gjort att vi fått skynda in. Vi började med kaffe och rulltårta. Vi delade en flaska rosé och lite senare gjorde vi räkmackor. När vi ätit tyckte H att vi borde vila middag en stund.

Jag gick in i sovrummet med pojkarna så Nelson skulle få lite lugn och ro. Somnade sedan riktigt skönt. Sov länge.

När jag sedan vaknat, eller vad det nu var jag gjorde för jag var helt vimmelkantig av trötthet, tog vi en promenad med Nelson. Gick till sopmoloken med räkskalen och sedan promenerade vi genom Ekens område och en kortis i skogen och var därefter tillbaka till Listudden, fast i andra änden än jag bor.

Klockan var mycket och ingen av oss kände för middag. Jag var fruktansvärt mätt fortfarande efter tre räkmackor, med ett ägg på varje och en stor klick majonnäs och räkor. Drack lite läsk, H åt chips och vi satt och pratade. Pojkarna smög runt och jag stängde in dem för att det skulle bli lugnt så stackars Nelson kunde sova utan att bekymra sig. Nelson är en yorkshire och mindre än mina katter, förutom Orvar som ju bara är en bäbis. Precis 6 månader faktiskt, född på nyårsafton. Men han var både nyfiken och busig och då är det inte lätt för en liten vovve att koppla av.

Nu har vi gjort natt. Jag och mina pojkar ligger i sovrummet. Kingston och Orvar i sängen hos mig och Lucas på en stol. Är säker på att också de är trötta efter en lång dag med besök av ett underligt djur som de inte träffat förut.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

4 svar på En skön måndag

 1. Mösstanten skriver:

  Trevlig dag ni verkar ha haft. Räkmackor är gott, fast numera äter jag dem utan bröd. Det går bra det också. Äggkokare är jättebra. Jag äter mycket ägg och det är skönt att slippa kastruller med kokande vatten.

 2. Ingrid skriver:

  Det låter verkligen som en trevlig dag!
  Så bra att det fungerade mellan katterna och hunden. Det är inte alla gånger de kommer överens. Vi har en vit svanslös katt här i området och han är hundarna skräck. När Fridolf är här någon gång och vi går ut på en promenad smyger katten efter och håller kolla på oss. Fridolf blir väldigt nervös då och tittar sig om då och då för att se efter att katten inte kommer för nära.
  Hoppas du får en fin tisdag!
  Kram, Ingrid

 3. Micke skriver:

  Jo..köksmaskiner har vi en hel del…fast de flesta står i förrådet och samlar damm numera…man borde nog slänga alla man inte använder men jag vågar inte…tänk om jag vill använda dem en dag? 😉

  Räkmackor är smaskens…räcker en hel dag tre sådana…gott gott.

  Ha det fint.

  • Kraka skriver:

   Jag använder nog de maskiner jag har ganska ofta.
   Räkmackor är verkligen gott. Men jag brukar äta två, med ett halvt ägg på varje. Inte underligt att jag var mätt resten av dagen.

   Ha det fint du också!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *