Tisdag med både stress och lugn

Både jag och H tycker om att sova på morgonen och därför gick vi inte upp förrän vid 9:30-tiden. Sedan en lång frukost med mycket kaffe och prat.

Vädret var  ganska uselt, regn och kallt. Men vi gick en promenad med Nelson och när vi var tillbaka bestämde vi att jag skulle laga lunch. Vi låg efter i min matplan, middagen från igår fick tillagas som lunch idag. Dessutom kom H på att hon skulle åka redan vid 14:20 från Skarpnäck. Det blev med andra ord bråttom.

Jag gjorde färssåsen och kokade pastahjul. Såsen blev riktigt bra, kan rekommendera Hälsans köks veganfärs. Såg förresten på nätet att den fått bra kritik eftersom den liknar nötfärs både till konsistensen och, till viss del, även smakmässigt. H är inte vegan, hon är lakto-ovo-vegeterian och äter dessutom fisk och skaldjur.

Jag följde H på vägen hemåt, ända till Rimbo där hon skulle bli hämtad av sin särbo. Det är trångt i T-banan och inte så lite kaotiskt nu när man dragit ner på turerna och stängt vissa stationer. SL tror att alla Stockholmare har ledigt från jobbet och turister vet de inte vad det är. Under sommaren är det så många fler som ska åka.
Nelson var i en väska och jag bestämde att vi inte orkade trängas för att hamna i en djurvagn. Vi låtsades att de var en filt i väskan. 🙂

När jag äntligen kom hem, det var ännu mer kaos i T-banan på hemvägen och fler byten med lång väntetid, kände jag mig ganska utmattad. Jag åt lite först och sedan jag tog ut pojkarna eftersom det var uppehåll och satte igång med disken.

Medan disken torkade drack jag kaffe och pojkarna låg i gräset och hade det bra. När jag fikat färdigt gick  jag med en soppåse och tog sedan in disken.

Det är grönt i år och vi verkar slippa den hemska torkan vi hade förra året.

Nu ska vi strax sova. Pojkarna har placerat ut sig på sängarna och jag sitter vid vardagsrumsfönstret och tittar ut.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

2 svar på Tisdag med både stress och lugn

  1. Znogge skriver:

    En bra dag trots att det är rörigt i trafiken. Undrar hur SL tänker där?

    Kram och ha en fin onsdag!

  2. Märkligt att den fått kritik dock? Många som är både veganer och vegetarianer vill ju ha saker som smakar som köttprodukter. Jag var vegetarian i över ett år, men när jag började på min ätstörningsbehandling blev jag istället köttätare igen. Är dock ganska skönt har jag insett, var drygt att laga annan mat än familjen hela tiden.

    Kan säga att orsaken till att jag började äta vego var på grund av att jag har IBS.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *