Upp som en sol och ner som en pannkaka

Vaknade med Kingston sovandes i sängen. Han låg nästan likadant som när vi somnade. Men jag vet att han inte legat där hela tiden och att de andra varit uppe i sängen vid olika tillfällen under natten.

Gick upp skapligt tidigt idag också.Vid 7-tiden satt jag med kaffe och en tårtbit ute medan katterna luftade pälsarna.


Jag hade massor med planer och hann i alla fall diska och rensa en rabatt innan värmen knäckte mig. Jag har sagt det förut och säger det igen: Vad är det för fel på lagom?!!

Katterna gav upp redan medan jag diskade. Utom Orvar som ville vara kvar ute. Jag var väl lite ouppmärksam och plötsligt hade han hittat något litet hål in under huset. Sedan hittade han inte ut igen och jag blev tvungen att dra loss en bräda för att han skulle komma ut. Han var chockad över sitt eget tilltag och alldeles slapp i kroppen. Jag trodde först att han blivit biten av något, men han var helt enkelt skräckslagen.
Jag lät honom ligga i min famn och återhämta sig. Sedan fick han gå in till de andra pojkarna och jag la upp en stor portion mjukmat till dem. Han åt med god aptit och sedan verkade han glömt sitt obehagliga äventyr.

Hela eftermiddagen var vi inomhus. Pojkarna sov på olika ställen och jag låg och halvdåsade framför fläkten. Det var nästan 30 grader inomhus och ännu varmare ute.

När det blev kväll kokade jag krusbärsmarmelad. Blev inte så mycket, bara 2½ burk, cirka 4 deciliter. Men det får väl räcka. Ska bli gott i alla fall.


När jag var klar gick vi ut en stund. Satte mig med ett glas vitt vin som jag lagt jordgubbarna som blivit över i. Kommunicerade lite med Petter via WhatsApp. Men när solen gått ner blir det snabbt kyligt och vi gick in.

Nu leker Orvar med en pinne som han jagar, Lucas sover under bordet i sovrummet och Kingston sover i vardagsrummet. Det är kväll och av alla mina planer blev inte mycket gjort.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

3 svar på Upp som en sol och ner som en pannkaka

 1. Ingrid skriver:

  Man får helt enkelt rätta sig efter temperaturen och göra det man orkar och kan när det är sommar och varmt. Stackars Orvar! Det där gör han nog inte om.
  Hoppas ni får en fin lördag!
  Kram, Ingrid

 2. Micke skriver:

  Att ha planer är ju mer än halva upplevelsen..sen om man inte genomför det..spelar ingen roll ju…kommer fler dagar 😉

  Ha det bäst.

 3. Micke skriver:

  PS:

  SV: Jo..bor i GBG 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *