Arbete och fest

Passade på att sova till 9 idag. Behövde verkligen en sovmorgon. Det var sol och helt klarblå himmel och så fortsatte det sedan under hela dagen.

Drack kaffe och två rostade mackor. Krusbärsmarmeladen var verkligen läcker. Tror jag ska göra marmelad av krusbären jag har kvar i frysen sedan. Verkar onödigt att använda dem till paj.


Har en stor, självsådd, gran på tomten. Naturligtvis måste den bort, den är mest i vägen och helt fel. Men den har många, vackra kottar just nu.

Efter frukost bar jag bort till återvinningen och gick med sopor. Sedan tog jag itu med att klippa två av mina tre gräsmattor. Den tredje är helt vildvuxen, men där ligger en större hög ved som ska sågas.

Jag tog en dusch och bytte om till rena kläder. Åkte sedan till affären. Eftersom jag ville köpa ett gäng dricka tog jag bilen. Orkar inte bära tunga saker hela vägen.
Hittade veganburgare och köpte för att prova. ville se hur de var att grilla. Visade sig fungera bra och de smakade som kött.

Vid 16-tiden gick jag bort till den granne som bjudit in till grillfest i sin trädgård. Det droppade in folk vartefter och vi blev till sist riktigt många. En trevlig fest och en trevlig lördagskväll.


Alla skulle ha något slags huvudbonad, alternativt knasiga glasögon, och jag lånade ett diadem med stora kulor. Provsatt den gigantiskt stora stolen gjorde jag också. Den var riktigt bekväm och jag hade lätt kunnat sova i den.


Jag träffade en trevlig man som heter Svante. Han lät sig klappas och kom när jag ropade. Han är blind, men klarade sig bra ändå. God hörsel och ett bra luktsinne.

Vid 21:30-tiden tyckte jag att det kändes lagom att gå hem så pojkarna skulle hinna komma ut en stund innan det var sovdags.

Jag satt ute en stund med en pläd om axlarna. Det var premiär för den fina, rosa, pläden jag fick av H när hon var på besök för några veckor sedan. Perfekt att vira in sig i när det börjar bli kyligt.
Pojkarna hade ett fasligt sjå att hålla rätt på fåglar och andra flygfän som rörde på sig i skymningen. De satt på helspänn medan vi var ute. Jag hoppas de sover gott snart, just nu är det en hel del lek på gång och ett och annat åker i golvet.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

3 svar på Arbete och fest

 1. Ingrid skriver:

  Så mysigt med en grillfest! Jag längtar verkligen efter att få äta något grillat och trodde att något av barnen skulle ta ett initiativ, men det verkar inte så. Jag får väl skaffa mig en lite grill själv.
  Ha en fin söndag!
  Kram, Ingrid

 2. Micke skriver:

  Grilla är ju bäst och även trevligt om man är flera.
  Smaskens 🙂

  Fin hund där…hade en blind katt en gång i tiden men bara han fick vara inomhus så klarade han sig ypperligt…fin var han.
  Precis som människor anpassar de sig…fantastiskt.

  Ha det jättefint nu.

 3. Micke skriver:

  PS: Snygg tröja. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *