Söndag, en vilodag

Dagen började med tryckande värme, för att sedan övergå i häftigt regn. Dagen började utomhus och slutade inomhus med regnet smattrande på rutorna.

Jag bestämde mig tidigt för att låta söndagen bli en vilodag. La mig på solstolen och läste. När det började mulna på, och klockan dessutom var mer än lunchdags, tog jag en promenad upp till Skarpnäck.

Pizzeria Nathalies har fantastiska pizzor. Jag hade planerat för en lugn stund med min bok, men två av mina grannar, bland annat hon som haft festen på lördagen, satt där och jag blev sittande med dem. De gick senare och jag beställde ett glas rött till och läste en stund.

En av mina favoritpizzor är Strindberg. Köttfärs och ett stekt ägg. Till det rött vin.


Det kom ett och annat regnstänk och man drog över ett parasolltak. Men det var inte regnet som fick mig att sedan vänta på bussen, som bara går en gång i timmen. Men Skarpnäck har blivit ett riktigt obehagligt område och gångbron där man passerar stora vägen är ett tillhåll för både öppen narkotikahandel och prostitution. Man har förföljt, och givit sig på, personer som gått över bron. Man har rånat folk på handväskor och mobiler.

Det går att gå en annan väg, en lång omväg, som är tryggare. Inget är just nu tryggt i Skarpnäck, men det finns i alla fall bebyggelse utefter vägarna. Eller vissa av dem. Att gå genom skogen och över gångbron är lite av rysk roulette.
Polisen kan man inte lita på. förra året då jag blev jagad av en bil på gångbron som försökte köra över mig ringde vi till polisen. Hade bilnummer och signalement. Då fick vi till svar: ”Och vad tycker du vi ska göra åt det?”

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

3 svar på Söndag, en vilodag

 1. Micke skriver:

  Ja herregud…och så var det nån som skrev någonstans att Sverige aldrig varit så tryggt som nu.
  Inget vidare det där.

  En bra Pizzeria bör man ju helst ha inom gångavstånd 😉
  Tur det finns onlinepizza iallafall.

  Ha det bäst nu.

  Sv: Sen 2017? Jösses!!!

 2. Ingrid skriver:

  Det låter ruskigt, både omgivningarna vid Skarpnäck och polisens svar till dig.
  Det är skönt att man bor där man bor!
  Kram, Ingrid

 3. Znogge skriver:

  Dagen lär i och för sig bra men otryggheten, nej! Man ska inte behöva gå omvägar 🙁 Men tyvärr är verkligheten inte alltid den vi önskar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *