Vampyrresan in till stan

Unnade mig sovmorgon och tog det sedan lugnt. Pysslade lite i trädgården, men gjorde inte många knop.

Fick en kallelse att jag kunde komma till Blodcentralen igen. Man misslyckades ju förra gången. Kollade och såg att de hade kvällsöppet till klockan 19 idag.

Tog bussen till T-banan, kände inte för att gå över bron. Man har verkligen lyckats skrämma upp mig. Visst har jag sett narkotikaförsäljningen, men har inte råkat ut för något. Men tillräckligt många har berättat om hur de blivit förföljda och omringade på bron för att jag ska undvika den. Känns onekligen lite trist. Hur som helst så kollade jag, och passade in, tiderna för bussen idag.

Det var jobbigt att åka in till stan. Flera byten på T-banan nu under sommaren som gör att det både tar tid och extra energi. Men jag kom fram i alla fall.

Sa till direkt att jag ville bli stucken av någon som är erfaren och kan sticka. Absolut inte av någon läkarstudent som är där för att lära sig. Så fick det bli.

Blodet rann på precis som det skulle och påsen blev snabbt full. Sedan fikade jag och åt leverpastejmackor, skorpor och en vaniljmunk. Hade kunnat tänka mig en munk till, men jag orkade inte äta mer.


Hade haft funderingar på att sätta mig på någon uteservering innan jag åkte hem till stugan. Men jag orkade faktiskt inte. Istället satt jag en stund vid skateboardbanan på Sveavägen och kollade på killarna som åkte. Sedan gick jag ner i T-banan och åkte hem. Såg att jag skulle hinna med bussen, den går bara en gång i timmen. Annars är alternativet att ta en av Tyresöbussarna vid Gullmarsplan och gå av vid Norra Sköndal och gå därifrån.

När jag kom hem gick jag först in till min granne i 1:an och fick mig en kopp kaffe. Sedan gick jag hem och lät pojkarna komma ut en stund.

Jag fick syn på, och åt upp, ett av årets sällsynta hallon. Jag tror det beror på att min son och hans kompis trampade ner hallonbuskarna när de sågade ner det stora trädet.
De hallon jag har ger bär på plantornas andra år. Jag har i stort sett bara förstaårsplantor just nu. Har läst att det finns hallonsorter som ger bär på sina förstaårsplantor, men mina gör inte det.


Något jag är mycket nöjd med är rabatten jag anlade förra året. Den med tulpanerna. Just nu har jag isbegoniaplantor som blommar fint och förhoppningsvis ska väl mina krasse snart blomma. Dem sådde jag lite väl sent kanske.

Nu är vi inomhus. Jag är ensam i sängen och just nu råder lugn och ro. Men alldeles nyss har det lekts tafatt här inne.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

5 svar på Vampyrresan in till stan

 1. skogsnuvan skriver:

  Jag har inte tänkt på att det skulle vara besvärligt att färdas i din stad. Här finns det inga förbindelser så man får köra bil så länge vi får köra bil. Det är dyrt med bensin och man vill ha bort oss från landsbygden och då drar man in allt som finns. Jag har tappat en plomb i en tand och tandläkaren är indragen och den enda som finns har semester. Vi har ingen läkare och banken och polisen och arbetsförmedlingen är indragen.Det är inte lätt men det låter jobbigt att inte våga gå över en bro eller att byta bussar en massa gånger för att komma dit man ska. Ja vi har olika problem på landet och i staden. Ha en bra vecka.

 2. Ingrid skriver:

  Jag har också isbegonia i en rabatt och den blommar jättebra. Sen har jag asterplantor bakom, men de ser lite krullig och fula ut i bladen. Det ska bli spännande att se om det blir några blommor där.
  Ha en fin tisdag!
  Kram, Ingrid

 3. Znogge skriver:

  Så skönt att det gick bra den här gången och att det blev en erfaren person som stack.
  Tråkigt däremot när man inte kan röra sig överallt var man vill.

  Kram och ha en bra dag!

 4. Micke skriver:

  Ja det är beklagligt hur det har blivit i vårt samhälle…de där drogerna är ju ett elände.
  Jag tror att den nya grejen kommer att bli bostadsområden med en mur runt…jo…jag tror vi går åt det hållet.

  Lämna blod ska jag nog börja med igen…bra grej.

  Ha det bäst nu.

 5. Pingback: Fem en fredag v.36: Media | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *