Rundresa, från stugan tur och retur

Efter morgonkaffe och ett par mackor i solen medan pojkarna lekte i gräset plockade jag ihop det jag behövde och gav mig ut på en rundresa. Var nog borta nästan 12 timmar.

Jag började med att åka till IKEA för att köpa en liten födelsedagspresent till min svägerska. Bara en liten, mest symbolisk, eftersom det inte var någon jämn födelsedag.

När jag betalat drack jag kaffe och åt ett par korvar. För 15 kronor fick jag en fullt tillräcklig lunch.


Sedan åkte jag hem och fixade håret. Hade en alltför rejäl utväxt och det var mer än dags. Låg sedan i ett skumbad och lyssnade på bok.

Hade egentligen tänkt ta vägen förbi stugan innan jag åkte till min bror, men kände att jag inte orkade med Essingeleden mer än en gång just då. Blev lite tidig och erbjöds mat när jag kom. Köttfärsbiffar och potatismos. Sedan tittade min bror och jag på TV medan M fixade tills gästerna kom.

Det var inget stort kalas, bara en före detta granne och ett par av M:s och O:s vänner. Vi drack kaffe och åt tårta. Precis när vi fikat färdigt kom A. Han bor granne med dem och är en barndomskamrat till mig. Trevlig, men kanske inte precis så clever. Men vi har ett förflutet som lekkamrater. Däremot har jag inget minne alls av honom som tonåring. Vi lekte som barn.

Jag åkte hem till stugan, släppte ut pojkarna och satte mig med en kanna te. Lapsang souchong. Mitt favoritte. Tände ett ljus i en lykta och satt där medan skymningen smög sig på. Men när jag började få svårt att se katterna kändes det dags att gå in. Dessutom ville myggen gärna äta mig.

Nu är snart ännu en dag slut. Tiden rinner iväg på ett sätt som känns besvärande. Skulle vilja hinna så mycket mer på en dag.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

2 svar på Rundresa, från stugan tur och retur

 1. Znogge skriver:

  Visst går dagarna så fort men jag tyckte att du hann med fantastisk mycket ändå!

  Kram

 2. Micke skriver:

  Korv är gott…en något underskattad rätt kan jag tycka ibland…vi har div korvmaskinsmackapärer för tillredning av detta…fantastiskt gott och näringsrikt…ja..tror jag iallafall 😉

  Skönt att bara vara ibland…men jag får lite konstiga attacker ibland då som säger att jag nog borde göra något vettigt istället…men nej…dunkar huvudet i väggen lite bara så försvinner de tankarna 😉

  Ha det bäst nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *