Fem en fredag v.36: Media

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. Vilken typ av media betalar du för?
 2. När läste du senast en fysisk dagstidning?
 3. Hur mycket av ditt tv-tittande sker enligt tv-tablån, mot för streamande via playtjänster?
 4. Vad har varit en stor lokalnyhet den senaste veckan där du bor?
 5. Vad senast ångrar du att du klickade dig in på?

 

 1. Internet i sig självt är ju ett media och bör räknas tycker jag. Jag betalar för att få tillgång till alla artiklar på DN och Aftonbladet. Kyrkans tidnings nätupplaga, som en del av arvode. Neflix. Spotify. Storytel.
  Eftersom frågan är ”vilken typ av media” så är väl svaret nyheter, film, musik och litteratur.
 2. Minns inte, men gissningsvis var nog senaste gången när jag drack kaffe på Blodcentralen.
 3. Jag har ingen TV. Har inte haft det på den här sidan sekelskiftet. Allt tittande sker via play-kanaler, svtplay, tv4play och någon gång tv3play. Netflix förstås och jag har även tillgång till en privat filmsamling som jag kan nå via nätet.
 4. Ingen aning. Googlade på både Husby och Skarpnäck men hittade inget som hänt de senaste veckorna. Så inget har väl hänt, i alla fall inget av medialt värde.
 5. Någon bloggrubrik av Fotbollsfrun. Hon lever i ett parallellt universum och det är obegripligt att hon får betalt för sina usla inlägg. Varje gång jag klickar på någon av hennes rubriker hoppas jag att hon för en gångs skull ska ha något att säga och leva i samma verklighet som vi andra. Än har inte miraklet inträffat.
Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Fem en fredag v.36: Media

 1. Znogge skriver:

  Dagstidningar läser jag nästan aldrig numera. Först trodde jag att jag skulle sakna den men nej, inte en enda gång har det känts tomt.

  Trevlig söndag!

 2. Ingrid skriver:

  Jag skulle ha svårt att tänka mig att vara utan teveapparaten och fick en ny fin 40-tummare för lite drygt ett år sedan och framför den tillbringar jag många timmar varje dag. Fast jag ser aldrig på teve på dagen, men i och för sig börjar min kväll ganska tidigt, redan vid 5-6 tiden.
  Ha en skön söndag!
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *