Tugg, tugg, tugg

Torsdagen skulle jag till tandläkaren för en större åtgärd. Men vi resonerade istället och kom fram till att han skulle konsultera en expert innan vi gjorde något. Så jag kunde gå därifrån utan att fått mina möjligheter att äta begränsade.

Eftersom jag kunde äta fritt åkte jag till min favoritlunchrestaurang för att äta. Den här gången valde jag rödspättan.


På eftermiddagen åkte jag till stugan. Packade in pojkarna i deras burar och körde dem. Det kändes bra att vara tillbaka.

På fredagen växlade jag mellan att plugga lite och att klippa gräs och rensa en del ogräs. Lyssnade på ljudbok medan pojkarna var ute.

Sotaren skulle komma och provtrycka min nya skorsten mellan 13 och 15. Men de kom redan strax efter 11. De hade inte alls fått samma tid som jag. Tur att jag var på plats.
De var mycket nöjda och när de fotograferade inne i skorstenen sa de att det syntes attt det var ett riktigt proffsjobb. Jag har anlitat firman Tätarna och kan rekommendera dem. Så seriösa och bra att ha att göra med. (OBS! Jag får inte betalt för att rekommendera dem. Men med tanke på hur många oseriösa det finns i branschen vill jag lyfta fram dem.) Det var sotaren som provtryckte förra gången som rekommenderade den firman.

Under eftermiddagen väntade jag på Petter som skulle komma på besök. Han ville träffa mina pojkar, speciellt Orvar som fortfarande är kattunge. Men inte så länge till. Han har hunnit fylla 8 månader.

Petter hade en flaska vin med sig och vi drack ett par glas medan vi båda gjorde försök att få någon av pojkarna att komma och hälsa. Men de höll sig på avstånd. Alla tre. Tittade på honom lite på avstånd bara. Möjligen hade de fått nog av främlingar för dagen. De blev hur rädda som helst när sotarna kom. Jag var inne och fixade en sak lite snabbt precis då de gick in på tomten.

Vi gick sedan upp till Nathalie´s i Skarpnäck för att äta. Det kändes bra att slippa ta sig in till stan. Dessutom har de väldigt bra mat. Jag valde fläskfilé Oscar, Petter åt någon biffrätt och till det delade vi en flaska rött.


Petter är bara på snabbesök i Sverige. Jag planerar att åka till London i november eller möjligen början av december.

Lördagen blev en dag då jag umgicks med F. Han skulle hjälpa mig att köra saker till tippen. Jag hade föranmält bilen, måste göras om man kommer med firmaregistrerad bil, och vi lastade på allt som skulle kasseras i nuläget.

Senare på eftermiddagen skulle jag skjutsa honom så han kunde hämta, och parkera om, sin bil. Medan vi höll på med det passade vi på att gå ner till Pizzeria Torget i Akalla. De har världens godaste pizzor. Jag brukar alltid äta den som heter Bob Marley, men ville prova något nytt. Det fick bli en som de kallade Idiot Rolle. Jag hade läst att det var salamins dag den 7 september och ville passa på att äta något med salami. Den var riktigt god. Men man kan ju undra vad den fått namnet ifrån.

Som så ofta åt jag en halv pizza och tog med den andra halvan hem. Vi åkte till stugan och jag gick in till pojkarna och F åkte iväg igen.

På kvällen proveldade jag i vedspisen. Tittade på det avsnitt av Halv åtta hos mig som jag inte hunnit se och lyssnade på bok. Var ganska trött, det hade varit flera intensiv dagar.

På söndagen gick jag upp tidigt och började med att redan klockan 06 äta den halva pizzan. Sedan pluggade jag en stor del av dagen. Vädret var mulet med regn så vi stannade inomhus till eftermiddagen då pojkarna fick gå ut en stund medan jag pysslade med lite matlagning. Jag märkte inte att det börjat regna igen förrän jag såg att två av katterna låg inomhus, precis så långt som deras sele nådde och Lucas låg under en soldyna som ger bra regnskydd. Då tog jag in dem. De var i alla fall nöjda med att fått gå ut en stund.

Jag hade lagat köttfärssås och pasta som jag åt. Det fanns lite vin kvar i flaskan från i fredags som jag drack till.

Det blev en del mat kvar, lagom för två matlådor. Jag la dem i frysen. Men precis då jag lyfte locket på frysboxen small det till ljudligt i höger axel. Det gjorde fruktansvärt ont och jag kunde inte röra armen. Jag hoppades det skulle gå över och gick och la mig. Smärtorna gjorde att jag skakade i frossa.

Lyckades somna, men när jag vaknade vid 4-tiden på morgonen gjorde det lika ont. Kunde inte röra armen. Lite senare råkade jag snubbla på en sko och då ryckte det till i axeln och det gjorde så ont att jag vrålade rakt ut. Men den blev mer rörlig efter det.

Det gör fortfarande ont, väldigt ont. Jag har pratat med 1177 som gjort en hänvisning till Rosenlunds närsjukhus. Men jag har inte bestämt mig ännu om jag ska åka in dit eller inte. Jag kan röra axeln i alla riktningar igen. Visserligen under stor smärta, men den går väl inte över på ett tag. Gissningsvis var axeln luxerad, troligen delvis eftersom den inte såg felställd ut, och har nu hamnat i rätt läge igen. Men vi får se…

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

5 svar på Tugg, tugg, tugg

 1. Ingrid skriver:

  Så hemskt med din axel! Det låter ju riktigt dramatiskt, men jag hoppas att det går över. Det var ju ett trist slut på en helg som annars låter riktigt trevlig.
  Jag fick god hjälp mot smärtorna i min axel med Voltaren gel, som jag använde morgon och kväll några dagar. Jag känner av den då och då, men jag har absolut ingen värk och jag har full rörlighet.
  Krya på dig!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Tack!
   Ja, det blev både oväntad och onödig dramatik. Det gör fortfarande hemskt ont men jag kan röra armen och då är jag nöjd.
   Kram

 2. Mösstanten skriver:

  Usch att få så ont i axeln! Hoppas att det nu går åt rätt håll utan en massa trassel. Mycket mat i dagens inlägg och mycket har du gjort. Så mysigt att kunna elda i öppen spis. För jag antar att det är det du gör?

  • Kraka skriver:

   Nej, det är inte en öppen spis. Det är en köksspis. Jag värmde vatten ovanpå spisen igår, men något bakande har jag inte planer på. Det är en konst jag inte kan det där med att grädda i vedeldad spis. Om jag inte ska experimentera med tunnbröd längre fram. De lär visst bli bäst i eldad spis.
   Ha en fin måndag!

 3. Pingback: Strultrut – Bloggutmaning i januari 10 | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *