Esicke desicke luntan tuntan

Jag vaknade med lika, eller möjligen mer, ont i min högra axel. Jag kunde inte röra armen alls av sig själv. Men med hjälp av min andra hand kunde jag lyfta den och böja. Jag funderade mycket men eftersom den inte såg felställd ut hade jag svårt att tro att det var en luxation.

Jag pluggade och drack kaffe. När klockan var 08:00 ringde jag 1177 för att fråga var jag kunde söka vård. De hänvisade till en akutmottagning på ett närsjukhus på söder. Kändes inte helt lockande, men kanske nödvändigt. Planerade att åka dit efter lunchtid. De skulle ha öppet till 22:00.

När jag skulle gå och hämta något snubblade jag över mina skor. Det visade sig vara på gott och ont. Jag fick ett enormt ryck i axeln och vrålade rakt ut. Men sedan kunde jag röra mig igen. Axeln måste varit luxerad på något sätt trots allt och sedan hoppat rätt igen.
Det gör fortfarande ont, men troligen efter skadan på senor och annat. Det går förhoppningsvis över snart. Jag bestämde mig i vart fall för att avvakta med läkarbesök. Troligen skulle man bara sagt att jag skulle äta Alvedon och avvakta. Samt tagit betalt, 400 kronor betalade jag senast jag sökte akut.

Jag pluggade fram till lunch med några pauser. Sedan lagade jag till en lunch bestående av vegetarisk korv, vita bönor och stekta ägg.
Efter lunch unnade jag mig att lyssna på ljudbok innan jag pluggade ytterligare en stund.

Sov lite middag på eftermiddagen och tog sedan en promenad. Behövde köpa en ny 30-dagarsperiod på mitt SL-kort och shoppa lite saker för måndagsmys.

Tyvärr hade man inte den kattmat mina pojkar helst vill ha. De föredrar de där påsarna, eller möjligen papperspaketen. Men den enda Mjau som fanns var den på burk.
Wienerbröden var i alla fall okej. Jag åt ett ute medan pojkarna fick lufta pälsen.

Förhoppningsvis har fläderbären mognat snart. Planerar att göra fläderbärsmarmelad.

Krasse kan man äta. Bra att dekorera sallader med. Men jag har inga planer på att äta dem. De är bara till prydnad.

Pluggar fortfarande, men tog en paus och tittade på Halv åtta hos mig. Jag gillar ju inte rådjur, men både förrätten och efterrätten verkade god. Svamptoast och glass med varma hjortron.

Den här veckan är det mycket på gång och jag hoppas jag ska orka. Att ha ont tar mycket energi. Men jag har inte tid, eller råd, att vara sjuk just nu. Full fart framåt!

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

5 svar på Esicke desicke luntan tuntan

 1. Ingrid skriver:

  Sån tur att axeln är lite bättre!
  Jag såg också på Halvåtta hos mig och tycker nog att det var lite fantasilöst att ha svamptoast som förrätt och svampsås till varmrätten.
  Nu är det dags för sängen. Jag har just sett sista avsnittet av Line of duty, så det blev lite ”senafte”.
  Godnatt!
  Hoppas att du får sova gott trots den onda axel.
  Kram

 2. Susjos skriver:

  Ajdå, hoppas axeln är bättre, annars måste väl akuten besökas, vi inom vårdbranschen vill inte besöka sjukhus i onödan, men ibland är det ett måste.
  Sov så gott!

 3. Znogge skriver:

  Vilken tur i oturen att du snubblade till. Jag hade också avvaktat lite då för du hade förmodligen inte fått så mycket hjälp ändå.

  God bättring och kram!

 4. skogsnuvan skriver:

  Lät inte bra med axeln Hoppas det läker av sig själv nu så du slipper lägga ner pengar på läkare. Flädersaft av blommorna har jag druckit men inte av bären men den lär nog bli god den också. Här finns det inte fläder tyvärr

 5. Micke skriver:

  Lite jobbigt är det ju när axeln krånglar, tur att det löste sig så enkelt…aldrig fel att spara in lite pengar…hoppas det läker bra nu.

  Sådana där wienerbröd är ju bara så gott…smaskens på riktigt.

  Ha det bäst nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *